.Moderatorzy: sasilla, Gagu, elenuke, zebrzyca
.
). Będzie używana jako osłonka, albo na różne szpargały. Mam w domu tylko farbki akrylowe. Co mam położyć pod farbkę? Tzn. co powinnam kupić do tego. No i jak z przyczepnością farby będzie? Malowałam z moimi uczniami takie doniczki, własnie farbami akrylowymi - wzory trzymały się na nich ładne. Ale wcześniej koleżanka malowała też i jej farbki podopadały. Dopiero po rozcieńczeniu z płynem do naczyń farba trzymała się porządnie.

Dzięki za rady, mąż robi zakupy na remont łazienki, to spróbuję przemycić jeszcze farbę do drewna. Malowania na lakierze jakoś nie mogę sobie wyobrazić 

.

Żeby nie było mi żal zniszczenia przedmiotu wzięłam słoik, pomalowałam białym primerem, wysuszyłam, pomalowałam jeszcze raz, pomalowałam farbką i nakleiłam serwetkeęO dziwo obyło się bez problemów w postaci rwania serwetki
Problemy zaczęły się dziś gdy udałam się na poszukiwania lakieru. Jak pytałam o lakier akrylowy do drewna to w 3 różnych sklepach budowlanych tylko się na mnie dziwnie popatrzyli, w papierniczym też poległam i wróciłam do domu z pustymi rękoma. Czy ja coś pokręciłam?? U mnie od pomysłu do działania niedaleka droga więc jak sobie wymyśliłam wczoraj, że robie deku to jutro już na kurs idę ale moja niecierpliwość chciałaby już dziś ten słoiczek lakierować 

) I już w pełni zarażona jestem uwielbieniem dla tej techniki. A jaka dumna z pierwszej szkatułki i wieszaka 

Jakiego lakieru użyć? śmierdziela czy akryl starczy? 

Powróć do Wszystko o technice decoupage
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości