Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Doti80
Dzięki za wyjaśnieniabarbara_1 napisał(a):Zwykły kordonek na Vs raczej nie.Będzie krótka i w obwodzie musi mieć bardzo dużą ilość oczek.
Dwie nitki.Nawijasz na jeden kłębuszek,potem zwijasz drugi .I te dwa kłębuszki na jeden.Wtedy masz dwie nitki

barbara_1 napisał(a):Zwykły kordonek na Vs raczej nie.Będzie krótka i w obwodzie musi mieć bardzo dużą ilość oczek.
Dwie nitki.Nawijasz na jeden kłębuszek,potem zwijasz drugi .I te dwa kłębuszki na jeden.Wtedy masz dwie nitki

tylko niestety o 25 cm więcej zaznaczam , że mam już skończone i to już dawno dwadzieścia lat , spódnice wymarzyłam sobie taką do pół uda a może nawet dłuższą . Jest jeden problem , że te co pokazujecie na forum są o dość dużych oczkach ( duże prześwitujące dziury
) Liczę na Waszą pomoc , podpowiedź może schemacik jak wykonać taką.

elenuke napisał(a):Basik a ty chcesz bez dziur??? Bardziej gładką?? Czy schemat do spódnicy z dużymi oczkami??
Mogłabym zrobić na drutach , na maszynie dziewiarskiej , ale uważam ze szydełko daje ładniejszy efekt wykonanej spódnicy .
chciałam ją robic, ale okropnie mi się wlekła w robocie, pepe była o wiele szybsza, ale fakt, ma dziury hehe

Poranna jak służysz schematami będę wdzięczna. Dziewczyny dziękuję za tak szybki odzew
Powróć do Wzorki, schematy, inspiracje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości