Witajcie!
Podglądam was od dawna, a teraz postanowiłam się przyłączyć- może nauczę się czegoś nowego. Zajmuję się różnymi robótkami - szydełko, druty, origami,frywolitka, papierowa wiklina i różne inne w mniejszym zakresie.
Też pragnę oficjalnie się przywitać.
Zaglądam tu od czasu do czasu.
Mam na imię Magda, próbuję swoich sił w różnych technikach, nie umiem się zdecydować co podoba mi się najbardziej, więc wszystkiego po trochu.
To forum jest super, bardzo ciekawe i pouczające.
Witam wszystkich forumowiczów.
Elenuke dziękuje za powitanie (zrobiło sie rodzinnie i domowo)
Lubię robić różne (czasem dziwne) rzeczy. Robótek na drutach nauczyła mnie mama (robiła niesamowite swetry, niektóre przechowuję z sentymentu). Haftu i szydełkowania nauczyłam sie sama. Te umiejętności wykorzystuję konserwując garderobę zespołu tańca ludowego. Musiałam nauczyć się haftu koralikami (stroje rzeszowskie), cekinami, robienia wianków z materiałowych kwiatów, szycia niektórych elementów strojów. Ostatnia pracą było uszycie 12 tiulowych czepków do stroju wielkopolskiego.
Dla własnej przyjemności zaczęłam szyć poduszki, małe wieczorowe torebeczki, woreczki na bieliznę, etui na okulary.
Wiele przyjemności sprawiło mi przeglądanie zawartości forum i podziwianie prezentowanych prac .
Gratuluję pomysłów i wykonania. Wiele prac mnie zachwyciło.
Jak poznam tajniki forum to zaprezentuję kilka swoich prac.
Hej! Mam na imię Iwona (czego się można domyśleć ), robótkami wszelakiej maści zajmuję się od zawsze, a że mam już 42 jesienie (bo jestem z pażdziernika), to już trochę tego zaliczyłam . Było już szydełko, druty, modelina, hafty, patchworki a teraz wsiąkłam w torebki i dzięki pewnym dobrym duszom wystawiam w Decobazaarze . Chętnie popodglądam bardziej doświadczone i utalentowane forumowiczki, a mniej doświadczonym służę radą.
pozdrawiam wszystkich
Właściwie to się nie przedstawiłam. No to tak szybciutko. Z zamiłowanie jestem leniem (w mniemaniu obserwatorów zewnętrznych sodujących stan mojego lokum) , który wykorzystuje swoje upodobanie do lenistwa i obiboctwa do dłubanie w czymkolwiek. Generalnie bawię się wszystkim (i równie szybko się nudzę). Obecnie naszło mnie na filcowanie – ale cały czas jeszcze mam w zanadrzu haft, malarstwo i decoupage. Nie robię niczego, co wymaga siły. Jedyne moje osiągniecie w rzeźbiarstwie to:
i na tym koniec – rozwaliłam sobie najważniejszy (środkowy) palec prawej ręki, więc mam dosyć. A jestem tutaj dzięki Teresie. No, to w zasadzie wszystko. Dodam tylko, ze nigdy niczego nie planuje. Nawet gdy haftuję, to zawsze bez wzoru - wtedy efekt jest najlepszy
amen
Witaj Yfcia! Szczególnie cieplutko witam Cię jako rówiesniczkę obliczyłam, że razem mamy 87 lat , a to już budzi respekt. Jak się zadomowimy na tym forum na dobre to może wspólnie uczcimy naszą 100?
Pozdrawiam Cię wiosennie
Witajcie dziewczyny i zadomowiajcie się nawet do 200 -tnych urodzin
Lakukaracza musisz gdzieś założyć temat i tam wkleić fotkę tej pięknej rzeżby. Szkoda by przepadła w ploteczkach
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum