Ordery: Brak
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 20:10
Pozdrowionka ze slonecznej Bulgarii!Sama jestem Bulgarka, ale maz Polak Tez po malu sobie robie cos tam po cichu , glownie nie do pokazania Ale jak kiedys sie odwaze to pokaze...Forum jest cudenko!!!Gratuluje!
Wyslalam link na bulgarski site BG - mamma milosniczkom drutow i szydelka za co dostalam oklaski i mnostwo prosb o tlumaczenie
rockmama2, jak miło !!! witaj bardzo serdecznie ! a co do pokazywania prac - jak najbardziej pokazuj na pewno będziesz mogła liczyć na dobre rady i wsparcie przy początkowych trudnościach ... powodzenia
_________________ tiiiiiiiiiii
dzisiejszy avatar sponsorują literki I Z U S S oraz cyferka 1
Witajcie, witajcie wszystkie nowe Craftladies w naszej krainie robótkowej rockmama2 super trafiłaś - powiem Ci w sekrecie, że nasza izuss1 to zna się na bułgarskim ( mam nadzieję, że nie dostanie mi się za donosicielstwo )
Wysłany: 14 Sierpień 2008, 10:31
Cześć
Szukałam czegoś o szyciu w necie i trafiłam na was. O jak mi się tu spodobało! Od razu zarejestrowałam się
Jestem świeżo upieczoną mężatką z Krakowa. Kupiłam sobie właśnie moją pierwszą w życiu maszynę do szycia i o ile ona sama jest cudna, wspaniała i pokochałam ją od pierwszego ściegu ( ) o tyle ja jestem zielona jak trawka na wiosnę i przeraża mnie nawet uszycie poszewki na jaśka bez wykroju Zresztą z wykroju też bym pewnie nie błysnęła
Ale zamierzam kroczek po kroczku nauczyć się szyć. Już od dawna mnie to pociąga.
Poza tym czasem zajmuję się robieniem sztucznej biżuterii z koralików różnych. Umiem też trochę haftować i planuję jeszcze wrócić do haftu na emeryturze
Poza tym moją wielką pasją i miłością jest literatura. Póki co czytam ale w przyszłości... kto wie
Wysłany: 14 Sierpień 2008, 11:35
Dziekuje za cieple powitanie!!!A co do bulgarskiego , to juz zobaczylam ze nie brak na forum ludzi ,ktorzy sie interesuja jezykiem i kuchnia Wyprobowaliscie banice,co? Nawet izuss jesli sie nie myle przebywala pewien czas w Bulgarii w trakcie studiow...Pewnie studiowala Bulgarystyke lub Balkanistyke,mam sporo kolezanek i kolegow z Polski ,ktorzy ukonczyli wlasnie te kierunki...A ja w trakcie studiow przyjezdzalam do Warszawy, poniewaz z kolei uczylam sie Slowianskiej Filologii z jezykiem polskim...Przyjechalam i....sie zakochalam w Polaku... Teraz mamy juz dwie piekne corunie - Alicja ma 5 lat,a Ania - 4 miesiace.
Wysłany: 14 Sierpień 2008, 13:10
Dzieki, Kasienko!!!Milo mi wszystkich poznac, juz widzialam zdjecia z cudownych spotkan...Eeech,szkoda ze mnie tam nie bylo!
Ale...kto wie...swiat jest maly
Na razie se poogladam ,a jak sie cos sensownego zrobi to pokaze
Witajcie dziewczyny!
Skuszona przez Bergamotkę dołączam niniejszym do tego szacownego grona Rękodzielę od dawna i wiele rzeczy "liznęłam", a od mniej więcej dwóch lat nałogowo zajmuję się małymi formami z koronki frywolitkowej. Ogromnie mnie wciągnęła i sprawia niesamowicie dużo radości
Wysłany: 14 Sierpień 2008, 21:16
Izuss1, oczywiscie..jak najbardziej...zapraszam do rozmowy po bulgarsku....a to ze reszta nie bedzie rozumiala o czym mowa no ..to ich problem ,nie
Opowiedz moze cos wiecej o swoich studjach itd. moze na PW ,bo nas moderatorzy zabija
alveaenerle, mam Cię !!! poznaję po oczach, że to Ty bawisz się poi na zdjęciach z kiermaszu !
ok..zajrzałam na bloga...szerlok ze mnie kiepawy więc powiem tylko - Witaj
tak, to ja udało mi się nawet resztę wystawiających wciągnąć w kręcenie i mam nadzieję, że na wrześniowej edycji będzie nas więcej ...i nie będę się musiała z nikim bić o piłeczki
Nieśmiało pukam do bram waszego robótkowego raju Bawię sie dłubankowo od dawna, parę rzeczy szydełkowych pokazywałam Na fotoforum Gazety, lubię Origami, chcę wyćwiczyć robienie na drutach i nauczyć się frywolitek.
Lecz niestetyod dłuższego czasu moją wymówką jest brak ... czasu
Licząc na wydłużenie doby dla dobra nas wszystkich pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum