Ordery: Brak
Wysłany: 25 Sierpień 2008, 22:18
Witam wszystkie forumowiczki. Na razie tylko czytam i przeglądam Wasze posty i prace. Niestety jestem w trakcie remontu domu. Jestem zafascynowana Waszymi pracami. Ja niestety nie mam takiego dorobku.moje skromne początki można oglądnąć tutaj http://fotoforum.gazeta.pl/u/kess2.html . Stawiam pierwsze kroki w pergamano fotki postaram się dołączyć miarę wolnych chwil. Pozdrawiam Wszystkie Craftladies
_________________ Kto chce to szuka sposobu , kto nie chce szuka powodu.
Wysłany: 26 Sierpień 2008, 19:09
kess1 ja Cię bardzo przepraszam ,ale jak to są skromne początki to ja już nic nie mówię....przecież Ty robisz takie pękności ,że mi dech zaparło...uf po remonciku wskakuj do nas i chwal sie dalej swoją mistrzowską pracą
...ach te jajka ...ch te wstążeczki...... ....piekności ,cudości....
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 00:24
Witajcie
Mam na imię Sandra - łatwo się domyslić Całkiem przypadkowo, kilka dni temu buszując między regałami w salonie empik'u, odkryłam "magiczne" buteleczki do decoupage. Zainteresowana ta tachniką zaczęłam buszować w internecie - całkiem przypadkowo trafiłam na blog Michelle i stąd droga do forum CRAFTLADIES była już krótka
Dziewczyny jestem oszołomiona Waszymi pracami - są prześliczne.
Czekam na mój zestaw startowy do decoupage - już do mnie jedzie Trzymajcie za mnie kciuki...oby pierwsze próby nie były ostatnimi Pozdrawiam
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 12:29
Witaj
No to Sandruniu...wpadłas na całego już sie nie uwolnisz od nas czekamy na poczatki dekupażowania...a to ,że bedzie cd.....to wiemy wszystkie ,prawda kobietki pozdrawiam cieplutko
Hobby: wszystko
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 19:55 witam ...
witam .
jestem tu od dzisiaj , ale dla wiadomości tych ,którzy nie traktują mnie poważnie,to w tym temacie jestem już trochę obeznana ... szyję od 5 lat a na stronach typu hand made siedzę od ponad miesiąca . mimo iż mam dopiero 12 lat , to proszę traktować mnie normalnie , a nie jak jakieś dziecko ze żłobka .
No to zrobiłam pierwszy krok
Znalazłam wasze forum już kilka dni temu przypadkiem w google ale obiecałam sobie, że zarejestruję się jak zacznę coś robić i będę miała coś do pokazania...
Nie dotrzymałam słowa
Nie mniej jednak pragnę się ze wszystkimi serdecznie przywitać
Co prawda nie będę pewnie na początku za bardzo się udzielać - prócz okrzyków zachwytu na widok niektórych waszych prac jeśli nie będę mogła się powstrzymać
Po pierwsze dlatego, że na razie tylko planuję, a po drugie dlatego, że z tego samego względu nie uważam się za osobę kompetentną do zabierania głosu w dyskusjach w kwestiach rękodzielniczych
Na początek krótka historia
Kiedyś uwielbiałam lepić rzeczy z plasteliny i modeliny - pamiętam nawet jak z kuzynką próbowałyśmy je za grosze sprzedawać i chyba nawet nam się kilka rzeczy sprzedać udało Potem na długi czas przestałam aż w końcu jakoś dziwnym trafem przypomniało mi się o modelinie, fimo itp... I tu małe zaćmienie pamięci, bo nie wiem dlaczego mi się przypomniało i zaczęłam szukać W każdym bądź razie google pokazało mi odnośnik do Was. No to jestem. Przyglądam się, czytam i planuję Już kupiłam materiały - na początek modelinę, bo u mnie nie ma fimo, poza tym chcę się wprawić na czymś tańszym - a także wspominaną przez was książkę "cuda z modeliny", po której obejrzeniu od kilku dni nie mogę zebrać szczęki z podłogi
Jakiś czas temu robiłam też proste kolczyki z koralików, ale nie tak ładne jak wasze
Na codzień moją największą pasją jest fotografia - obrałam ją za kierunek studiów - w tym roku skończyłam wrocławskie WSF AFA - jakież było moje zaskoczenie gdy zobaczyłam budynek szkoły na zdjęciach z kiermaszu tak, tak - obie szkoły dzielą ten sam budynek ulotkę z czerwcowego kiermaszu pamiętam, brałam ze szkoły i również byłam zaskoczona gdy zobaczyłam, że to wasze dzieło nie byłam co prawda z wizytą ponieważ na weekendy wracałam do domu
Teraz będę kontynuuować studiowanie Fotografii w Wyższej Szkole Sztuki i Projektowania w Łodzi
Nie mam swojej strony poza photoblogiem, którego nie traktuję jak poważną galerię, więc nie wszystkie umieszczone zdjęcia są dobre. Jeśli jednak ktoś ma ochotę zajrzeć to zapraszam - http://imago.fbl.pl
A teraz, nim wszystkich śmiertelnie zanudzę zabiorę się za czytanie
Wysłany: 30 Sierpień 2008, 22:01 Hmm
Hmm.. I co by tu o sobie napisać.. Więc tak. Mam na imię Karolina, lat 13. Jeśli chodzi o rodzaj robótek ręcznych to próbuję trochę tego, trochę tamtego, ale zawsze staram się tworzyć coś wyjątkowego. Próbowałam haftu krzyżykowego, robienia biżuterii z koralików i muliny. Wciąż się uczę
Hej
Ja już się kiedyś witałam ale tak dawno, że napewno już nikt mnie nie pamięta pisałam nawet że szybko nie opuszczę forum i chociaż mogłoby się wydawać że jednak to zrobiłam to nie prawda na bieżąco przeglądałam forum a nie udzielałam się tylko dlatego bo nie bardzo miałam na to czas: najpierw musiałam skupić się na pisaniu pracy licencjackiej, później przygotować się do obrony, obronić a po tym wszystkim się odstresować czyli wakacje na maksa. Obecnie pracuje więc mam troszku więcej czasu bo nie trzeba w końcu w domu już siedzieć nad książkami tzn nad podręcznikami bo inne książki to bardzo lubię czytać przez ten okres popełniłam kilka prac, jedne mniej inne bardziej udane, napewno je wam pokaże
To może jeszcze coś o sobie. Mam na imię Dominika, mam prawie 24 lata i mieszkam w Bytomiu. Zajmuję się troszku decoupage, a ostatnio coś mnie do scrapbookingu ciągnie. O decoupage dowiedziałam się przez czysty przypadek. Szukałam w internecie sposobu na wykonanie czegoś własnoręcznie do ozdoby pokoju i na jednym z portali natknęłam się na sposób ozdabiania serwetkami zwany decoupage. Był tam krótki kursik jak ozdobić doniczkę. Pomyślałam sobie fajne, trzeba kiedyś spróbować. I tak by na samych planach zostało gdyby nie to że tydzień później w pewnym miesięczniku natknęłam się na artykuł o dwóch paniach które połączyła właśnie ta "sztuka", pomyślałam że to jakiś znak i tak się zaczęło. Najpierw duuuuużo na ten temat czytałam aż w końcu spróbowałam i wsiąkłam. Moje pierwsze doniczki (po pierwsze ten kurs na który trafiłam, po drugie miałam w domu sporo glinianych brzydkich doniczek, po trzecie mówią na mnie także Doniczka Dominika->Dominikczka->Doniczka hehehe). Te pierwsze moje doniczki już właśnie kiedyś umieściłam tu na forum
Oj to się rozpisałam. Czy komuś to będzie chciało się wogóle czytać hehehehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum