Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1824 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 3 Lipiec 2008, 19:54
Kup papier ścierny taki z 1500 i spróbuj je podszlifować, nabierają wtedy połysku, będą bardziej przeźroczyste. Ja mam najniższą temperaturę którą da się ustawić 150 stopni i piekę przy lekko uchylonych drzwiczkach, nic się nie przypala, no chyba że zostawię na dłużej, po pół godzinie spokojnie można wyjmować, czasem trochę wcześniej.
Dżo, transparentna na pewno nie lubi za wysokiej temp, a przy tych rozmiarach koralików wystarczy piec 25 min. Wiadomo, że to nie jest całkowita transparentność, raczej przypomina przejrzystość kisielu ... Znalazłam info, i do tego się stosuję, że gorące, prosto z pieca korale wrzuca się do b zimnej wody - wrzucam do niej lód, i zostawiam tam na kilkanaście minut. Potem trochę traktuję papierem ściernym, jak pisały dziewczyny. Jeśli szukasz idealnego efektu, to wypoleruj jeszcze np grubym sztruksem albo płótnem, a na końcu polakieruj. Nie spotkałam się z innymi pomysłami na zwiększenie efektu, a szkoda ...
Chciałabym się z wami podzielić techniką uzyskiwania różnych kolorów z białego
Niekiedy się zdarza, że potrzeba małej ilości jakiegoś koloru fimo ta instrukcja jest wtedy jak znalazł Tylko niestety wychodzą tylko dość jasne kolory...
Dziewczyny, jak uchronic sie przed znieksztalceniem wzoru wewnatrz kielbaski? wiem ze czesto gesto powstaja rozne nierownosci ale mi chodzi o kompletna deformacje
Rosou, ale w jakich sytuacjach takie zniekształcenia Ci się pojawiają?
jeśli przy cięciu - rozwiązaniem jest dobre schłodzenie kiełbasek przed cięciem. jeśli przy przekłuwaniu - wyjmowanie z lodówki po kilka plasterków, żeby się zbytnio nie ogrzały
a jeśli wszystko się sypie przy rolowaniu - może po prostu niedokładnie oklejasz kolorem zewnętrznym? zasada jest taka - jeśli na wzorze jest wcięcie np. trójkątne przy łączeniu płatkąw trzeba tam najpierw powtykać "trójkątne wałeczki" a dopiero póżniej całość oklejać plasterkiem. dobrze to widać np tu:
No tak zapomnialam napisac o jaka sytuacje mi chodzi
problem mam podczas rolowania, juz gotowego wzoru, wypelnionego etc, i nawet nie tyle srodeczek sie psuje, lecz duzo z bokow, nawet bardzo duzo i nie wiem jak temu zapobiec
Rosou, chodzi o to, że końcówki wałka są do bani? to norma - nic innego nie pozostaje jak odciąć. a tę modelinę wymieszać dokładnie - a może wyjdzie ładny kolor? - albo wykorzystać na wypełniacze
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Małe pytano a propos wypełnienia.
Czy któraś z was używała do wypełnienia folii aluminiowej? Bo ja dziś próbowałam, zgodnie z zaleceniami wyczytanymi w książce i strasznie mi się nie chciały uformować w kształt jaki planowałam. Czy to ja mam pecha, czy używanie foli jako wypełnienia sprawia takie trudności?
_________________ Always look on the bright side of life!
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1824 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 21 Lipiec 2008, 21:24
Ja zwijam w kulkę, a potem jeszcze trochę pokrywam ją kawałkiem fimo z resztek dopiero na to daję własciwą warstwę, ale fakt że trzeba dobrze zgnieść folię i dobrze docisnąć do niej fimo żeby nie powstały w czasie pieczenia bąble.
Cześć dziewczyny
Używałyście kiedyś tego: Liquid FIMO® Decorating Gel ? Czy zdjęcia mozna wtapiać tylko na szkle? One potem zostają razem ze szkłem czy tylko ten żel z odbitym zdjęciem można odzielić? Jak w ogóle używac tego żelu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum