rablinka, do grubszych - Magic. ale cienkie papiery mi marszczy i trudno go rozsmarować. wówczas lecę zwykłym biurowcem - też marszczy, ale jak wyschnie dociśnięte jest ok i łatwo się nim smaruje. a jak trochę wyjedzie za papierek to można łatwo zetrzeć wilgotnym wacikiem do uszu
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 30 Lipiec 2008, 21:10
Ja nie mam póki co tak wielu doświadczeń, ale kocham taśmę dwustronnie klejącą. Taką cienką - w każdym chyba papierniczym są takie szerokie rolki po 5 i 10m. Jest czysto i nic się nie marszczy. Nie w każdym przypadku zastąpi klej, ale w wielu.
Jeśli mowa o papierach podstawowych, nie drukowanych papierach scrapowych, to papier wizytówkowy też bardzo lubię (z tym, że ja zaopatruję się na aukcjach). Z tego samego źródła mam np. piękny perłowy, prążkowany brązowy karton czy kremowy pergamin. Wybór jest, jak dla mnie, bardzo dobry - tylko bije po kieszeni, bo papier zwykle pakowany po 10, 25 arkuszy minimum.
Jeśli to narusza regulamin to modów proszę o wykasowanie
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
i zgadzam się, że dwustronna taśma niekiedy jest niezastąpiona. najczęściej lecę nią po całości a później dopiero wycinam to co chcę gdzieś naklejać. i mam dzięki temu super przyklejone brzegi
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Wrzesień 2008, 19:53
Ja kupuje w funciaku (po 1 funcie) pakowane są od 5 do 25 szt w zależności od rodzaju papieru. Przynajmniej jak coś sknocę to mi nie żal. , kupowałam też nożyczki , punchery a ostatnio cały zestaw różnych nożyków do wycinania.Czasem można coś fajnego upolować
_________________ Kto chce to szuka sposobu , kto nie chce szuka powodu.
Od lat używam papieru wizytówkowego ,jest elegancki i dość sztywny.Ma różne faktury i to w nim lubię .
A do wyrobu kartek używam co się da,rafię,sianko,brokat,szyfon,wstążki,koronki,koraliki i wiele wiele innych rzeczy.Od lat sprawdza mi się klej introligatorski ,to to samo co magic.
Próbowałam kiedyś przykleić wstążkę taśmą dwustronną,ale niestety udawało się to tylko na chwilę,bo po pewnym czasie się odklejała,wiec do tego się taśma nie nadaje.
Ja kupuje w funciaku (po 1 funcie) pakowane są od 5 do 25 szt w zależności od rodzaju papieru. Przynajmniej jak coś sknocę to mi nie żal. , kupowałam też nożyczki , punchery a ostatnio cały zestaw różnych nożyków do wycinania.Czasem można coś fajnego upolować
W Anglii jest raj dla osób kochających robótki ręczne,wszystkiego jest do wyboru do koloru.Wiele rzeczy dla przeciętnego Anglika nie jest drogich a tu u nas wszystko sporo kosztuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum