tak naprawde to chyba jest coś w stylu "farby olejnej nitro" - kupiłam ją przez przypadek, sprzedawca wprowadził mnie w błąd wmawiając, że to akryl. najpierw byłam wściekła jak diabli, farba śmierdzi rozpuszczalnikiem, a pedzel po niej nie nadaje się już do niczego innego, ale okazało się, ze schnie dośc szybko (tzn. całkowicie około 24 godzin) i - jak wspomniałam - świetnie usztywnia wiklinę.
nie pamiętam dokładnie ile płaciłam, ale chyba 10, góra 20 PLN za litr
bardzo mi sie podobają! a najbardziej ten maluch-słodziak! muszę sobie właśnie zrobić kilka takich koszyczków na różne duperelki
pytanko: w takich małych dno też wyplatasz czy robisz z tekturki?
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
dzięki Dziewczyny! te równe robienie, to nie tak od razu przyszło... właściwie od kilku tygodni nic innego nie robie tylko skręcam rurki i wyplatam.
izuś- w koszyczku na szczotki denko jest z tekturki, zależało mi na równym prostopadłościanie, tak samo w tym wielkim. Mały niebieski koszyczek ma dno wyplatane na bazie koła
_________________ To kobieta wywiodła mężczyznę z raju i tylko ona może go tam zaprowadzić z powrotem.
a teraz coś innego niż koszyki.... żyrandol, który zrobiliśmy sobie z TŻ do pokoju, bo ten wynajęty razem z pokojem był fuj ten to nasza wspólna praca od początku do końca, jest troche krzywy, ale bardzo nam pasuje papierowa wiklina + decoupage
podoba Wam się?
CIMG0407.JPG gotowy wiszący żyrandol
Plik ściągnięto 7834 raz(y) 31.48 KB
CIMG0403.JPG sam abażur
Plik ściągnięto 7834 raz(y) 58 KB
_________________ To kobieta wywiodła mężczyznę z raju i tylko ona może go tam zaprowadzić z powrotem.
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 19 Listopad 2006, 21:00
Elianko żyrandol bardzo ładny, stylowy, też myślę nad zrobieniem czegoś podobnego, powiedz czy bardzo się nagrzewa??? Nie ma zapachu? w końcu to papier.... No i jak go zamocowaliście???
dziekuję, cieszę się, że Ci się podoba
1) żyrandol jest robiony na sztywnym stelażu z drutu, więc jest sztywny i stabilny, nie przypomina tych typowych papierowych lampionów
2) nie nagrzewa sie wcale,ale wsadziliśmy w oprawę świetlówkę 17 W więc temperatura nie jest wysoka
3) zamocowaliśmy żyrandol na takim ustrojstwie które kupiliśmy w sklepie z lampami- oprawa do żarówki, kabelek i ta puszka pod suftem. wszystko razem już zmontowane za 10 zł
mam nadzieję, że pomogłam
eleneuke super!!!!włanie szukałam czegoś niebanalnego z papierowej wikliny bo zwykłe koszyczki mi się znudziły.Podaj gdzie to znalazłaś? acha jest taka strona kawy80(trzeba w wyszukiwarce wpisać kawa80) no i tam jest podane jak zrobić kurkę z wikliny papierowej.Polecam.
_________________ kocham prace plastyczne,ciagle szukam czegos nowego do zrobienia,wciąż nowe pomysły, techniki....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum