lakukaracza trzymak igłowy zrobiłam w ten sposób. Korek przekułam grubą igłą, ale cieńszą niż ta część igły do filcowania która będzie osadzona w korku i delikatnie przeprowadziłam igłę do filcowania. Potem znów grubą igłą zrobiłam otwór obok, bardzo blisko i znów delikatnie przeprowadziłam igłę do filcowania. W jednym to się nawet stykają. Ważne jest żeby otwór był po środku i nie biegł przez korek na ukos. Ale najważniejsze żeby igły były osadzone do siebie równolegle. Drastyczne odchylenia grożą złamaniem igły. Po odpowiednim ustawieniu igieł haczyki delikatnie wgniatam w korek. Nic się nie przesuwa i igła nie przelatuje na wylot roz i izuss dzięki za uznanie
Czy mogłabyś to narysować,bo jakoś nie za bardzo zrozumiałam, a mam zapas kilku igieł i przydałby mi się ten pomysł. Igły są przecież zagięte na grubszych końcach,więc w jaki sposób wchodzą w korek?
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 7 Czerwiec 2008, 07:49
Bardzo dobre pomysły, gosiak. A kulki - fiu fiu... Ja też robię mocno sfilcowane, ale te są chyba mega mocno sfilcowane... ja takie lubię, rewelacja. Dokulałaś je na mokro, czy wykonane są wyłacznie igłami?
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
Macie jakiś patent na wklejenie linki jubilerskiej w kulkę? Chciałabym poumnieszczać kuleczki w pewnych odstępach, bez przekładania koralikami, a zaciski (stopery??) mam jakieś takie parchate...
Kupiłam dzisiaj fajową gąbkę - 22x12cm; 7,5 cm wysoka - za 2,99 zł w Kauflandzie. Regał z akcesoriami samochodowymi. Jestem bardzo zadowolona. Polecam.
a ja chce wam powiedziec ze tu w UK to filcowanie na sucho iglami jest zdecydowanie tansze
np opakowanie 10 igiel (niezaleznie od grubosci) kosztuje £2.50 nie mowiac o tym ze jak sie kupi np 50 igiel jest jeszcze taniej, a 250 gram kolorowej czesanki merino £6.75
czyli biorac pod uwage ze funt sie wacha to igly moga kosztowac 11.25zl
Iz_igna u nas też mozna kupic tanie igły. TYle,ze są do maku. Osobiście uznaję tylko jednej firmy. Wcześniej zanim mnie Ola nie oświeciła, nie myslałam , ze to taka róznica.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum