Pomogła: 4 razy Wiek: 37 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2571 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 14 Maj 2007, 08:11
ja tam dzwoniłam i mają trzy rodzaje grubości czesanki.Białą czesankę sprzedają w ilosci min 10 kilo,barwiona zdaje sie min 100 kilo. Ich wełna to węgierka(nie wiem jak sie filcuje) pani powiedziala ze do filcowania też biorą.Tez się zastanawiam tylko 10 kilo to troche dużo . Acha odnośnie ceny to nie pamietam ale była bardzo atrakcyjna
Ważne z czego ta czesanka. Czy z merynosów ? czy z naszych owiec. Zdaje sie, że to czesanka i ilości przeznaczone dla zakładów produkcyjnych. Nadmieniam, ze 1kg czesanki mooooocno zwiniętej i ścisniętej to spora reklamówka.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Jeżeli z Węgier to nic z tego, nadaje sie tylko na fic robiony metodą "maszynową". Merynosy tak jak mówi Elenuke, Nowa Zelandia, Australia oraz Am. południowa.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum