Hobby: Rękodzieło, Internet & komputery, czytani Pomogła: 3 razy Wiek: 29 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 2080
Ordery: Brak
Wysłany: 24 Czerwiec 2007, 07:49
Pytanie kompletnego laika: chciałabym spróbować filcowania, tak dla zabawy tylko - fimo i tak mnóstwo czasu pochłania W takim razie ile musiałabym na taką zabawę pieniążków wyłożyć?
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
wklejam obiecane wełenki, co je w Szwecji nabyłam. są takie milutkie i miękkie. troszkę się przez to dłużej na sucho filcują, ale są przemiłe.sprzedawane w zestawach po 4 kolory.
a tu są te nepalskie... z czego - nie wiadomo...są szorstkie, ale fajnie się filcują na sucho...
a o igiełki pytanie było...
nie kupowałam, bo były w dziwnych zestawach np. gąbka + igła gruba, potem gąbka+cienka itp. to po co mi tyle gąbek. zwłaszcza, że jak były w promocji, to sobie nakupowałam igiełek zapas wiadomo gdzie.
Ness, kolory bajeczne. Szczególnie zestaw z brązem Wiesz z tej wełny o ktorej nie wiesz z jakiego stworka jest, zrobiłabym coś na mokro . Na początek malutką formę dla sprawdzenia czy filcuje się. No i nie łącz jej z tą mięciutką czesanką. Jeżeli chodzi o mnie to połączyłam miękką czesankę z merynosów z szorstką wełną . TOtalna klapa nie sfilcowało się razem. Oddzielnie owszem.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
zrobiłam juz jeden kwiatek mieszany mięciutki meranos plus ten mniej i jest dobrze.
co do tej nepalskiej, to zrobiłam parę kulek na sucho i wygładziłam na mokro i jest ok, ale masz rację , spróbuję całe na mokro zrobić i zobaczymy co i jak.
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 667 Skąd: Kołobrzeg
Ordery: Brak
Wysłany: 6 Sierpień 2007, 15:11
Witam wszystkich!
Zaczynam zabawę z filcowaniem, ciekawa jestem co mi wyjdzie
Skąd wziąść wełnę??????????????????
kupiłam trochę na Alegro, ale byle jakie kolory, chcę ładne i tanio. Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
Kozocka jakiś problem? zacytowałaś mnie ...już wiem dopisałaś Ceny nie są wygorowane. Na allegro jest czesanka bezbarwna czyli biała. Można też trafić tak jak ja i kupić taką której za diabła nie sfilcujesz. Kupowałam w sklepie który CI polecam i jestem zadowolona. Wełna najwyższej jakości. Można też kupić taką z dodatkiem jedwabiu. Polecam .
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Ostatnio zmieniony przez rozella 6 Sierpień 2007, 18:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum