kozackaświetny sposób na tego kwiatka!!! I jakie nowe możliwości... Płateczki mogą być dużo delikatniejsze, wszystko zależy przecież od tkaniny... Już sobie wyobraziłam takiego wielowarstwowego, delikatnego maczka z cieniuśkiej organzy, albo farbowanej gazy...
Super! Możnaby chyba spróbować zrobić nuno ( tak to sie nazywa, prawda?) w ubraniach, np. delikatną, szeroką tunikę z cieniutkiej tkaniny udrapować w niej karczek takimi kłaczkami... hmmm, ruszyła moja machina wyobraźni nieokiełznanej...
Dokładnie tak jak mowisz, u mnie tez od 2 dni czaszka paruje od pomysłów . Powiem Ci, ze dość szybko się filcuje wełna, na tych zwiewnościach. Ech, Kozocka rozjaśniłaś nam horyzonty
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Wiek: 44 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 596 Skąd: Kołobrzeg
Ordery: Brak
Wysłany: 20 Sierpień 2008, 08:16
Kilka słów po przelotnemu obejrzeniu cudnych filcowych prac na jarmarku Dominikańskim w Gdańsku
Czasu było mało, ale dzięki królewnie udało się co nie co zobaczyć i głównie pomacać (jak to w filcu)
Piersze stoisko udało się sfotografować
To są szale na naturalnym szyfonie - miękki materiał całkiem inaczej układa sie niż sztuczny, i widać swetry z filcowymi kołnierzami (przyszywane), byli i szaliki z wycinanymi dziurkami.
Widziałyśmy i prace tej fajnej autorki
Ale nie pozwoliła fotografować - tą oto torebkę macałam
kolki wyglądali na wtopione - chyba przyszyte i później zafilcowane z falbaną nie jestem do końca pewna
Byli super czapki (dali wizytówkę ale strona nie otwiera się ) na nich było wszystko - wełna połączona z bawełną z koronką i różnymi rodzajami jedwabiu - i sztuczny z większymi bąblami i naturalny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum