Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 724 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 31 Marzec 2008, 10:56
Dziekuję Cicho - na dalszych pracach te dziureczki są bardziej ewidentne, ale na kawałkach torciku efekt pianki jest niesamowity... na prawdę myślałam, że jakoś "spieniałaś" fimo, he he...
Wysłany: 31 Marzec 2008, 15:58
Olasmith, z tą pianką na modelinie różnie wychodzi. wszystko zależy od tego jak silny jest nacisk na modelinę oraz od szczoteczki (jedyna nieużywana i niepotrzebna jaką znalazłam w domu jest 'profilowana' i założę się, że lepszy efekt wychodziłby po takiej, która ma równej długości włoski).
Elenuke, do kawy bardzo proszę, ale do zjedzenia nie polecam. to takie niejadalne słodkości 0 kcal ;P hehe
Ja bym proponowała sprobować pędzelkiem zwykłym. Takie proste a takie smaczne:D
Swietne te dziasteczka. Babeczka cytrynowa mi przypomina takie, które są na e-bayu. Tam też można nakarmić wzrok :-) Ślicznie wyszły. Do rozgniatania polecam puszkę po duzym lakierze Taft wałek pierwsza klasa- fryzura nie do ruszenia:D
_________________ It's better to burn out than to fade away
Wysłany: 31 Marzec 2008, 21:34
aymaneczka, wczoraj przygotowałam sobie właśnie puszkę od lakieru taft do wałkowania fimo ale dziękuję za podpowiedź (:
poszukam jakiegoś większego pędzelka, bo wszystkie jakie mam to te najcieńsze jakie można kupic (1 i 0 albo jak to tam się oznacza ). maluję nimi drobne wzorki na modelinowych kolczykach.
z mojego pędzelka 0 i 1 wyszły włoski! A pokaż, co malujesz na tych kolczykach? może coś odgapię:D Ja używam pędzli głownie do malowania farbami olejnymi i do rozmazywania kredek akwarelowych ;-) Na pakamerze znalazłam takie bardzo ładne kolczyki z masy na których były naklejone grafiki (PIĘKNE) i zastanawiam się, jak by to mogło wyjść. Chyba trzeba by było kupić jakiś cienszy papier do drukarki... hmm!
_________________ It's better to burn out than to fade away
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 982 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 22:14
biedroniaki świetne wprawdzie nie mam zamiaru się zajmować fimo, ale ciekawi mnie jak Wy przymocowujecie do siebie elementy - mam na myśli biedronkę do listka - czy ona po prostu leży na listku i fimo sprawia, że się przykleja, czy jakiś kołeczek/drucik jest wbity w obie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum