Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1864 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 15:13
Dzięki Gagu. Żałuję tylko jednego, że nie można u nas dostać tego fimo które po wypieczeniu pozostaje elastyczne, wtedy dopiero byłaby zabawa, można by takie cienkie plastry wyginać ile wlezie. Ta się trochę ugina, ale wolałam nie sprawdzać jak bardzo
ten i tamten pan Rybek... przecież jest taki Zebrzycowy ,że jak tu nie pomyśleć i odgadnąć od kogo ta zakładeczka jest dręczyło mnie tylko co jest tłem czyli zakładką i stawiałam na jakiś bardzo gruby igiełkowany filc na metry/arkusze .... bardzo ładna jest
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 18:32
Dzięki dziewczyny Niestety mój aparat i ja nie zgrywamy się i trudno mi zrobić dobre zdjęcie, inaczej od razu byłoby widać że to fimo. Tak sobie pomyślałam, że jak woda to muszą być jakieś bąble czy coś w tym stylu. Rybek jeszcze kilka mam w zapasie, ale z nich już coś innego powstanie. Jeżeli uda mi się zrobić motyla albo żuczka powstanie łąka, ale to pewnie za jakiś czas jak mi minie faza filcowania
maleńka, zakładka jest przecudna i strasznie się cieszę, że pralka Gagu wylosowało tobie mnie (chyba nie zamotałam za bardzo? ). nawet mając ją w ręku cały czas nie byłam pewna, co posłużyło za bazę, ponieważ rzeczywiście jest trochę elastyczna. no i rybeńki iiiiiiii
już podróżowały z Kapuścińskim po Afryce
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 22:20
Kiedyś chyba już wklejałam link do tutoriala z tymi rybkami, ale jeszcze raz dla pewności - zachęcam, całkiem przyjemnie się je robi: http://www.kimcreates.com/cane.htm
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 22:36
Nie, oko to też wałeczek. W skrócie - robimy body - czyli cieniowanie z czterech różnych kolorów z białym - każdy osobno, robimy wałeczek w jednym ciemnym kolorze i otaczamy go jasnym to będzie oko, potem nacinamy tak jak na zdjęciach pokazane jest nacinanie dla wstawienia kolorów na grzbiecie, wstawiamy wałek z okiem, zaklejamy, formujemy kształt głowy, doklejamy pasek ciemnego koloru i dalej jak na zdjęciach.
witam zebrzyco
ja na probe upieklam kawalek fimo i powyginalam. wyginac- wygina sie,ale zmienia wyglad i widac biale slady ( tak jak na plastikowych rzeczach zreszta)
bardzo podobaja mi sie Twoje prace. nie przeszkadza mi ze sa stonowane- wlasnie takie lubie. sama chcialabym sprobowac, ale nie wiem czym robic odciski, gdzie ich szukac, a nie mam w domu ram , czy metalowych rzeczy , by wyprobowac, niestety. a moze sama robisz formy?
pisalas tez o proszku- ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum