Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2134 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 10:32
Na odciski nadaje się wszystko co ma fakturę - z domowych rzeczy mogą to być guziki, bawełniane koronki, szczotka do włosów itp. A z gotowych np. stemple do pieczątkowania, takie silikonowe. Proszek to ten do embrossingu. Form raczej nie robię, chyba że odcisk z guzików.
czwarte dyndadło ze złotymi tulipankami mi sie najbardziej podoba... to jest niewiarygodne, co Ty potrafisz robić z tą masą i dodatkami...
uwielbiam takie eksperymenty... i brawo
Ojej...jakie ładne!!! Komplet z drzewem to mój faworyt, ale tulipanki na białym są wspaniałe! To konturówka???Bardzo precyzyjnie nałożona- brawo!
Kurcze...kiedy ja tak będę umiała...;/
Wysłany: 21 Wrzesień 2008, 22:22
Lejdik to wszystko to puder metalizujący na odciskach; ten na tulipanach to kolor Antique Bronze według oznaczeń producenta. Z tulipanam miał być komplet taki jak z drzewkiem ale mi się masa zbuntowała i nie chciała kolejny raz ładnie odcisnąć, więc dałam za wygraną, odkładają pracę na późniejszy czas.
A to wcześniejsze wisiorki, te z tym lakierem który mi się nie spodobał w użyciu.
Wysłany: 7 Październik 2008, 15:01
Kolejne podejście do imitacji kości i nefrytu. Nefryt według przepisu z książki, jasny, bo zieleń miałam jasną, nie ma w zestawie fimo ciemniejszej, ładnej zieleni, a metalizowana się nie nadaje, pozostaje mieszanie innych kolorów w poszukiwaniu ładnego odcienia, albo zakup masy innej marki. Pewnie po polakierowaniu nefryt nabierze trochę innego koloru.
dla mnie NEFRYT - to zawsze było to coś zielonego , z dna jeziora- jakieś zielonkawe resztki łodyżek i listków , wodorostów , coś nieziemskiego i takiego powłóczystego .... he he - więc stawiam na zielony wisior tak mi się podoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum