O MATKO !!! Jestem zauroczona starannością wykonania, przecudne kwiatki.
Próbowałam kiedyś takie zrobić, oczywiście nie z jedwabiu. Chciałam spróbować, jak to się robi, wyszły mi totalne potworki, więc tym bardziej cenię Cię za ich wykonanie.
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 351 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 18:54
Gosiaw, dziękuję
Nie martw się, że wychodziły "potworki" - albo miałaś technikę nie tą, albo po prostu 'nie Twoj konik'. Na pocieszenie dodam, że ja na przykład nie potrafię za nim uszyć nic, wydziergać, ani zadrutować
Dzięki, Szaja a w jakich galeriach? Na mojej stronce, czy takiej wiadomej komercyjnej?
ja juz sie do szkolki nie moge doczekac, nawet wpadlam na pomysl ze przegrzebie wszystkie okoliczne caritasy (secondhandy) w poszukiwaniu jedwabnych hust - na poczatek powinno wystarczyc chyba?
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 351 Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 07:23
iz_igna, powinno, choć wygrzeb także chusteczki do nosa z cieniutkiej bawełny - pamietam takie z domu rodzinnego, kupowało się je, bo papierowe były jeszcze niełatwo dostępne Jedwabiu szkoda na pierwsze kroki, lepiej zostawić sobie coś ładnego na koniec szkółki
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 08:25
a czy np. koszule i bluzki jedwabne z lumpexów mogą być źródłem tkaniny?
Często widzę piękne kolory jedwabnych koszul - i to za śmieszne pieniądze bo np. mają plamkę lub rozdarcie.
Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 01 Kwi 2008 Posty: 548 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16 Wrzesień 2008, 11:39
Spinka w odcieniach szarości jest przepiękna, uwielbiam takie kolorki. Wszystko co tworzysz jest piękne, a jak jeszcze pomyślę z jak maleńkich elementów to składasz, to pozostaje mi tylko chylić czoła dla twojego kunsztu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum