Witam . Jestem nowa na tym forum . Ale rękodziełem zajmuję sie od dawna , robiłam już maskotki szydełkowe , kartki i księgi techniką quilling , kwiatki z bibuły , róże z liści jesiennych , pisanki quillingowe , łabędzie z origami modułowego a teraz pora na wiklinę papierową . Wiklina papierowa zachwyciła mnie i cały czas kręce rurki. Kursiki Magdaeski-mistrzyni według mnie w papierowej wiklinie , są rewelacyjne .
Ja swoje koszyczki maluję farbą akrylową , na to naklejam motyw wycięty z papieru i lakieruje kilkakrotnie lakierem akrylowym.
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1864 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 12:09
Witaj na forum. Koszyczki są śliczne! Wydzieliłam Twój post do osobnego tematu, będziesz mogła wklejać w nim swoje wiklinowe prace a my będziemy mogły je podziwiać.
Dziękuję za osobny wątek i miłe komentarze . Wkleję w takim razie jeszcze inne koszyczki i zabieram się do pracy nad następnymi .
tak wygladał koszyczek przed naklejeniem różanego motywu .
niski prostokątny
wersje surowe koszyczków do stroiku
i gotowy stroik wielkanocny .
To na razie tyle . Będę sie bardzo cieszyła jeśli kogoś zainspirują moje prace. Jeszcze tylko jeden koszyczek do kompletu robię z rózami , a potem zobaczę co mnie natchnie .
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1864 Skąd: Lublin
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 13:57
Muszę powiedzieć że nawet taki niepomalowany z kolorowej gazety wygląda całkiem ciekawie, ja bym taki jeden polakierowała tylko i zostawiła, wprawdzie wikliny to wtedy przypominać nie będzie ale też byłoby fajne.
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1224 Skąd: z Poznania
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 14:19
Szczerze mówiąc mi tez bardziej podoba się koszyczek bez naklejonego wzoru Czekamy na zdjęcia większej ilości prac i informacje, jak przebiega cały proces twórczy strasznie chciałabym nauczyć się tej techniki
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
I tak to jest , jednemu podobają się gładkie , innemu we wzorki / . Tym razem koszyczki dla zwolenników pierwszej opcji .
A jeśli chodzi o proces powstawania papierowej wikliny , to jest na tym forum odpowiedni wątek , więc myślę że nie ma potrzeby powielac teamtu , jednakże jakbyś miała jakies dodatkowe pytania to służę pomocą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum