Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2593 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 7 Listopad 2007, 14:43
piękny jak wszystkie Twoje country-owe rzeczy! piękne postarzenia, fantastyczny pomysł, na blogu się nie wpisałam, bo złości mnie ciągle logowanie, chyba mam coś polokowane w kompie
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1224 Skąd: z Poznania
Wysłany: 7 Listopad 2007, 20:49
Nie, to malowana kura farby akrylowe a detale konturówka do szkła czarna, złota i biała
bo ja uwielbiam takie wiejskie klimaty, wiecie a z takim stylizowanym kurakiem mam wyszytą kosmetyczkę i woreczek, są gdzieś w wątku szyciowym moim.
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1224 Skąd: z Poznania
Wysłany: 19 Luty 2008, 06:46
Mam cos takiego, że jak już coś zrobię, to chętnie wydaję- neisie to ze sobą to zagrożenie, że jak przyjdzie co do czego, to mam mało swoich produkcji, bo większość idzie w świat. Między innymi dlatego mam schowek, bo na nim prezentuje i mam na pamiątke swoje prace. Teraz gdy odwiedzam znajomych robię z aparatem przegląd "kątów" i fotografuję swoje prace w innych domach
Po tym przydługim wstępie chciałam Wam pokazać coś, co zrobiłam dobrych kilka lat temu. Puszka od cukierków, pomalowana na czarno, na tym - mozaika z....... ze skorupek od jajek
Prosto sie robi, jedyna trudność to znalezienie białych jajek, żeby mieć 2 kolory skorupek . Teraz bym to obficie zalała lakierem jak na to patrzę Ale coś czuję, że w najbliższym czasie skorupki zbierane do wywiezienia do ogródka znajdą też inne zastosowanie
puszka.jpg
Plik ściągnięto 500 raz(y) 33.27 KB
puszka2.jpg
Plik ściągnięto 500 raz(y) 36.38 KB
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 695 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 19 Luty 2008, 09:50
Super. Ale jeśli powierzchnia nie wymaga lepszego zabezpieczenia to ja bym NIE dawała więcej lakieru. Podoba mi się ta różnica w wysokości i fakturze kawałków mozaiki i wypełnienia
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum