Prawie tak samo jak dawać i otrzymywać lubię pakować prezenty. Z prezentami jest trochę tak jak z jedzeniem: ważne jak smakuje, ale i ważne, jak wyglada:) Często robię pudełeczka na drobne prezenty, które obdarowany (a zwykle obdarowana) moze potem wykorzystać - np. do przechowywania biżuterii. Taki malutki przykład - pudełeczko dla pewnej Osiemnastki:
a tu otworzone z karnecikiem:
urok tkwi głównie w różnej fakturze i połyskliwości materiałów, ale niestety nie udało mi się uchwycić tego na zdjęciach Tak poza tym, to nienawidze swoich północnych okien w mieszkaniu smutno przez to w domu i porządnych zdjęć nie da się zrobić
ja też lubię pakować prezenty pudełek nie robię, ale za to torebki jak najbardziej
Naomi, to, co zaprezentowałaś jest prześliczne! z przyjemnością dostaje się tak zapakowany prezent i aż szkoda go otwierać żeby przypadkiem nic nie zepsuć
_________________ I... Rap,
I... I can see, electricity ...
Naomi
- no to jesteś moją bratnią duszyczką na 100 % w sprawie pakowania prezencików ,dla najbliższych tez to lubię robić i różnie to jest wykombinowane czasem w 7 papierków , czasem w 5 pudełeczek ...., tylko że nie wszyscy to czują , widzą , doceniają , ja zbieram wszystkie prawie ( na jakiś czas ) opakowania , sznureczki , nic nie ucinam rozwiązując , chowam nawet koperty w których dostałam coś tam , delektuję sie otwarciem prezenciku ... ( ale czasem tak poganiają ze kokardka np się zepsuje .... )
Przy takim opakowaniu sam prezent może zejść na drugi plan Pudełko jest świetne, doskonale dobrane i materiały i kolory.
Też lubię pakować prezenty w niekonwencjonalny sposób. Swego czasu można było kupić w lumpeksach serwetki obiadowe ozdabiane haftem lub koronkami. Uprane, wykrochmalone i uprasowane na listek są świetnym opakowaniem dla niewielkich prezentów.
chabrowa Kandydatka na Craftlady ;) Panna Chabrowa
Ordery: Brak
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 17:24
Och, prześliczne! Ja uwielbiam dostawać tak zapakowane prezenty, ale nikt tak nie potrafi w moim otoczeniu Natomiast sama też staram sie, zeby opakowanie ładnie wyglądało.. i wyobraźcie sobie moją wewnętrzną rozpacz kiedy dając tak zapakowany prezent solenizant rozrywa papier i wyrzuca od razu do śmieci Można się pochlastać
znam to:) Dość często robię pudełeczka w tym stylu, ale one maja tą zaletę, że nie trzeba nic odwiązywać, odpakowywać przy otwieraniu, bo wszystkie wstążeczki, kokardki itp. są przytwiedzone na stałe do wieczka:) Wystarczy je zdjąć:) Dlatego pilnuję obdarowanych, żeby nie zepsuli, zanim się zorientują:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum