Ordery: Brak
Wysłany: 31 Maj 2007, 17:44
halszka napisał/a:
gdybym umiała to za dużo na raz chciała bym zrobić
A ja nie chcę?? Zawsze mam największy problem co robić następne. I są niestety ograniczenia koralikowe (nie zawsze mam odpowiednie i wystarczającą ilość )
Tonia dla mnie prace frywolitkowe w Twoim wykonaniu są jak lot na Księżyc. Wydaje mi się to strasznie skomplikowane, precyzyjne i wogóle nieosiągalne. Dlatego podziwiam nie tylko technikę, ale i pomysłowość w zastosowaniu frywolitek.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2330 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 12:06
tonia, ile czasu zabiera Ci taki naszyjnik? Czy masz projekt przed rozpoczęciem pracy tzn. czy musisz dokładnie policzyć i nanizać koraliki przed rozpoczęciem?
Moze byś nam jakiś kursik zrobiła?
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie?
Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 12:13
Hmmm... ile czasu, trudne pytanie... z 3-4 filmy [ciekawa jednostka czasowa] robię zazwyczaj przy filmach, zazwyczaj coś koło 2godzinnych. Koralików nie nawlekam na nitkę, wrabiam podczas pracy (wyjątek z malutkimi koczykami). A kurs... chyba bym sobie ze zdjęciami nie poradziła... a narysować nie umiem (już próbowałam). Chyba że kiedyś zawadzisz o Kraków to pokażę
Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 12:35
Umiem. Tylko nie zawsze stosuję. A co do projektu, to patrzę jakie mam koraliki w danych kolorach, i rozrysowuję na kartce kilka wersji, i wybieram jedną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum