zagadkę rozwiązałyście rewelacyjnie. co do propozycji kolorystycznych - dziękuję, ale na razie nie skorzystam. bo... chwilowo stwierdziłam że takich bluzeczek mam dość
tymczasem zabrałam się za coś innego i.... puchnę z dumy
już spieszę z wyjaśnieniem
zawsze czułam się dość kiepsko w temacie wzorów ażurowych. warkocze - no problemo, już mój pierwszy sweter warkoczowy był. ale drutowe ażury mnie przerażały...
do czasu gdy się zakochałam....
przez trzy ostatnie wieczory męczyłam próbki. i one mnie męczyły... z niedzieli na sobotę to schematy nawet śniły mi się po nocy. na szczęście, bo właśnie "przez sen" doznałam olśnienia i rozszyfrowałam jeden wzór (swoją drogą - to juz chyba świr...)
efekty przerosły moje oczekiwania - wszystkie wzory, co muszę skromnie przyznać, wychodzą mi slicznie
oto dowody:
teraz wystarczy tylko wyprać próbki i pomierzyć (normalnie tego nie praktykuję, ale ponoć ta włóczka bardzo lubi sie kurczyć - Virginia Anilux'u, bawełna 100%) i zabieram się do pracy właściwej
czyli do tego cuda:
trzymajcie kciuki
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2730 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 4 Lipiec 2007, 14:45
Iza ja Cię zamorduję chyba - dawaj opisa, bo ja już chodzę wokół tego słodziaka, ale mam od dagny po francusku a to nie jest język mi znany!
A co do bawełny - to może tak być, że się kurczy ale w noszeniu wyciąga . A jak już będziesz liczyć te próbki to uwzględnij rozmiar 40 bardzo proszę
a tak w ogóle pocztę odbierz
a Virginia ile ma metrów na 100g?
pozdrawiam Cię goraco
Iza
( a niech to i gęś i kaczka )- przecież to istne cudo jest nie bluzka ,w sam raz na 1 m-ce w konkursie , a próbki takie równiutkie jak z maszyny
kiedy będzie gotowa ? a może zrobisz aż dwie ?
( a wirginia się kurczy to prawda )
Normalnie zostałam powalona na kolana! Bluzka cudo.
Jednak miałam rację z tym zawodostwem...
Wyjdzie ci na pewno pieknie, bo próbki sa super ładniutkie
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1583 Skąd: Kraków
Wysłany: 5 Lipiec 2007, 20:24
Izuussssss piękne i kolorki i wzorki - równiutko tak że bomba - mi tez ta bluzeczka do oka wpadła, ale mi tak tylko wpada - a ty siadasz i robisz - PODZIWIAM, za szybkość i w ogóle!!!
Czekam na całokształt
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 14:31 przyznaję się bez bicia...
...na jakiś czas porzuciłam słodziaka
a to dlatego, że postanowiłam najpierw wydziergać bluzeczke na upalne lato (bo wierzę, że jeszcze takie będzie) a dopiero potem poświęcić się czemuś, co można nosić i w chłodniejsze dni.
i dziergam dziergam. jak szalona ostatnio. mam już cały tył, ramiączka i ponad pół przodu. myślę, że lada dzień pochwalę się gotową bluzeczką
a gotowa bluzeczka bedzie wyglądała - mniej więcej - tak:
a potem zamówię upał!
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2730 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 15:15
izuss1, jak ja załozysz na rozmowę w sprawie pracy - to cho cho!
niezwykle seksowna!
Iza, czy nie byłoby dla Ciebie wysiłkiem opracować wzory ze słodziaka w postaci ludzkich diagramów?
to co na blogu jakoś do mnie nie przemawia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum