ostatnio sama siebie zaskakuję, bo drutowanie idzie mi bardzo szybko - zasadniczo co tydzień mam coś nowego.
ale też sporo czasu spędzam przy drutach.
chyba zacznę sobie liczyć godziny, bo sama jestem ciekawa.
zdarzało się, że robiłam coś (zielony z Mgiełki) i 4 miesiące, ale bywały tygodnie, że nie dotknęłam drutów.
ten top robiłam cztery wieczory, ale siedziałam niekiedy do 4 nad ranem. samo zszycie i wykończenie dekoltu i rękawków zajęło mi 6 godzin! (bo koszmarnie się nabierało oczka z tego łańcuszka, ale warto było) + dodatkowo ok 1,5h zajęło mi dorobienie ściągacza na dole.
noodle: teraz zauważyłam jeszcze Twoje wcześniejsze pytanie, o trwałośc drutowych/szydełkowych wyrobów - to wszystko zależy od włóczki. splot też ma wpływ np na rozciąganie się, ale głównie jakość włóczki.
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 16 Sierpień 2007, 15:52
A ja dalej nadrabiam forumowe zaległości - kurcze, fantastyczne te Twoje sweterki + topiki... Też bym tak chciała, szczególnie, że uwielbiam moje dziewczynki w sweterkach... Podziwiam, zazdroszczę...
PS. zafrapowała mnie Bergamotki wstawka o Karpaczu i hotelu z basenem w remoncie - Karpacz to moje miasto rodzinne Mam tam mamusię i jestem co chwila... Może kiedyś, w jakiejś przyszłości bliżej nieokreślonej jeszcze, udałoby się w K-czu jakiś zjazd Craftladies, z warsztatami, zrobić... Tak się rozmarzyłam...
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
[Olu, Karpacz fajny, owszem, góry i w ogóle... ale naj naj to nas zachwyciła Jelenia Góra - ten spokojny, niespieszny, przyjazny klimat...No i jest śliczna!]
A teraz, z nieukrywaną dumą, prezentuję SŁODZIAKA
Poszło dość szybko (z przerwami półtora tygodnia). Robiło się bardzo miło. Nosi się jeszcze milej.
A tak wyglądałam rozpracowując schematy na karczek
Spodobał się też bardzo mojej Teściowej. A mnie jego robienie spodobało sie do tego stopnia, że zaproponoałam, że jej też zrobię i juz wczora zaczęłam próbkowanie
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum