aglaya Uzależniona Craftlady ;) Addicted to knitting
Pomogła: 8 razy Wiek: 25 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 609 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 11:43 Dzianinki Aglayi
Witam wszystkie Craftladies! Zakładam wątek i od razu proszę o doping. Mam taki zwyczaj, że robię zbyt wiele rzeczy naraz i każda forma dopingu i mobilizacji jest w moim wypadku jak najbardziej pożądana. Więc proszę, popędzajcie mnie bez litości
Nazbierało mi się sporo gotowych prac, więc nie będę tu wrzucać historycznych fotek Te z Was, które chciałyby się zapoznać z tym, co wypociłam do tej pory zapraszam serdecznie do oglądania na Fotosiku:
Made by Aglaya czyli album z dzianinami przeróżnymi
Komórczaki czyli pokrowce na komórki
Wszelkie opinie i komentarze mile widziane
A teraz przechodzę do teraźniejszości, czyli do moich WIPów (Work in progress- produkcja w toku - coś co przy odrobinie mojej dobrej woli stanie się kiedyś dzianiną, pod warunkiem, że tego nie porzucę zniechęcona)
WIP#1 Ponczo w warkocze, robione z głowy na przyjaciółkę. Idzie mozolnie. No bo te skrócone rzędy i te warkocze, bleh... I jeszcze ktoś inny w tym będzie chodził... Gotowa jest połowa, czyli przód, teraz próbuję się zmusić żeby zacząć tył
WIP#2 Sweterek, którego w ogóle nie powinnam zaczynać zanim nie zrobię tego, co mam zrobić, ale i tak zaczęłam...
WIP#3 Szalik mgiełka z ultra lekkiego moheru...
Trzy rzeczy to może niewiele, ale na wełnę z UK czekają jeszcze dwa inne projekty... Torebka i kolejny szalik, które zacznę jak tylko przyjdzie paczka... A w szufladzie leży porzucony liliowy kubraczek
Ostatnio zmieniony przez aglaya 22 Maj 2008, 14:47, w całości zmieniany 3 razy
aglaya
-no to ja już cię dopinguję rób te rzeczy bo będą okrutnie ładne i nie zaczynaj narazie następnych !
-i jeszcze powiedz proszę co to jest za włóczka z której robisz sweterek ( ta rudawa) ? a ten różowy szalik to z jakiego jest moherku ta mgiełka ? no i jeszcze co to jest za skrót UK ? to już wszystkie moje pytania ( na razie )
PS ( dopisuję się ) te twoje komórczaki są bezlitośnie piękne
Ostatnio zmieniony przez halszka 25 Wrzesień 2007, 12:57, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2369 Skąd: Kraków
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 12:35
Oj cudnie bedzie widzac po tym co zaczęłaś szalik prześliczny kolor też, i ponczo, i sweterek. Do dzieła raz raz.
UK znaczy United Kingdom czyli Zjednoczone Królestwo.
ponaglam! ponaglam! - szczególnie do wykończenia warkoczowej pelerynki (bossska) i rudawego sweterka (strasznie cienkie druciki, prawda?)
generalnie widzę, że im projekt bardziej skomplikowny tym fajniej, nie? te wszystkie ażurki, skrócone rzędy, warkocze... korzystasz z angielskich wzorów? jak bym Ci podesłała do rozszyfrowania schematy (sam opis mi nie jest potrzebny, nie łapię za to ichnich oznaczeń) to pomogfłabyś? mój "inglisz" niestety niezbyt jest dobry
album przestudiowałam dokładnie - cudowne rzeczy. bardzo z Ciebie zdolna i płodna dziewiarka i wszystko takie "wysmakowane"....
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 12:54
Mikaz, ja nie leniuchuję tak bardzo... Na drutach robię aż za dużo. Na tempo powstawania szaliczka na razie niestety nie mam wpływu. Nakrzycz na Royal Post i Pocztę Polską, może Ciebie posłuchają, dostanę moją wełnę i będę mogła zacząć
Halszka, UK wyjaśniła już Joania Mam zrobić kilka projektów dl angielskiej firmy i dostaję od nich wełnę za free. Tyle, że podobno poczta u nich strajkowała czy coś i się zrobiło zamieszanie. Sweterek powstaje z Peonii beżowej, a szaliczek różowy był robiony z akrylu (z Kotka). Teraz robię z leciutkiego moherku.
Joania, hmmm, tak się zastanawiam, to Ty czy nie Ty... Anyway, dziękuję :* i biorę się ostro do roboty. Chociaż obecnie próbuję przejrzeć to forum i nie wiem od czego zacząć, tyle tu dobra
Izuss, podsyłaj, rozszyfrujemy Ja właśnie szlifuję mój knitting english i oznaczenia już rozgryzam, nawet juz jeden własny wzór napisałam. Co do skomplikowania... Uwielbiam sobie komplikować Tak jest najfajniej. A druciki cienkie... - 2,5 i 3.
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 14:15
Nie, nie znamy się. Kiedyś mi się po prostu obiło o uszy, że jest w Krakowie dziewczyna, która szyje torebki i inne rzeczy- Joanna - Johaska. Kilka jej wyrobów widziałam. I tak mi się to skojarzyło teraz. Jak widać, źle Wychodzi na to, że niejednej Krakowiance szyjącej torebki Joasia na imię
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 21:47
Thank you Ladies
Bergamotka nie chcę nikogo zastrzelić. Czasami ewentualnie siebie. Mój nick nie ma nic wspólnego z Aglayą Veteranyi Urodził się ładnych parę lat temu, kiedy to postanowiłam zostać jedną z charyt
Szajajaba Więcej fotek jest w Fotosiku... Jakbym chciała wszystkie wrzucić to bym pół dnia linki wpisywała... A wybrać kilka ciężko przy moim niezdecydowaniu
A tu więcej sweterka. Trochę go dziś przyrosło. I zrobiłam próbną różyczkę. Ta jest z zupełnie innej włóczki, ale tak mnie naszło, że różyczki zrobię z Peonii w innym kolorze. Różowe albo czerwone... I tasiemka też różowa albo czerwona. Żeby ten sweterek był trochę żywszy. To dość istotne, bom blondynką jest bladolicą... I nie chce wyglądać jak topielica
Ostatnio zmieniony przez aglaya 27 Wrzesień 2007, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum