Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 11:54
Obiecałam sobie nie kupować włóczek, aż do czasu kiedy zużyję przynajmniej połowę pochowanych na lepsze czasy - znaczy czasy z weną . Muszę tę wenę nieźle poganiać, więc zaczynam od małych form. Rezultatem jest początek serii jesiennej. Praca miła łatwa i przyjemna - druty nr 10 - więc tylko jeden wieczór i są efekty . Wzór to model z Dropsa z modyfikacją - dodałam dredy do nauszników - robione są sposobem podejrzanym u Aglai .
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 12:07
nie nie- Rozelko, to włóczka z "zapasów" - leżała bo było jej za mało na sweterek , a i kolory nie moje, a ludź stoi tyłem bo to jest foto czapki a nie ludzia , a poza tym ludź robił tak głupie miny, że nie nadawały sie do publikacji .
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1570 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 12:33
super czapa! wiecie co, ja to chyba jestem jakaś dziwna, bo zawsze kiedy kończy się lato i robi się coraz zimniej (tak jak teraz) to się cieszę, bo wreszcie będzie można owijać się puchatymi szalikami, zakładać ciepłe czapy (takie jak ta ), swetry, płaszcze i przesiadywać w kawiarniach patrząc na zawieruchę za oknem popijając ciepłą herbatę. jednym słowem - czapka jest jak najbardziej w moim obecnym klimacie
a co do resztek włóczek - ja ostatnio wróciłam do mojego koca szydełkowego z resztek - jest okropnie kolorowy i ma już prawie pół metra długości (2,20 m szerokości)
krolewna, no, faktycznie jesteś nienormalna ja to co roku mam nadzieję, ze może tym razem zapomną i nie zrobią jesieni i zimy, a Ty... ech
Gagu, czapa jest fantastyczna. I nieważne, że projekt szybkościowy - z takiej grubej włóczki na dużych drutach wcale nie jest najprościej robić małe rzeczy, więc tym bardziej podziw...
Co do modelki - sporo czasu spędziłam na roszyfrowywaniu gdzie ma przód gdzie tył i jak wygiętą głowę - i w przypadku pierwszej foty nadal nie wiem
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum