marfka74, ośmiorniczkom następnym razem dorób buźki i oczka. Świetne i jedna piekniejsze od drugich. Chyba bym się nie umiała zdecydować jakbym miała wybrać faworyta. Naprawdę rewelka
Tak mi smaka narobiłaś, że następnym razem jak będę w pasmanterii, to rozejrzę się za kółeczkami...
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 253 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Marzec 2008, 19:17
A polecam, bo jak się szuka czegoś konkretnego, to można też trafić przypadkiem na coś, co podda nowy pomysł. Więc jeśli pani w pasmanterii pokaże Ci coś zupełnie innego, to pomyśl, czy to się jednak nie przyda
Ale się cieszę, że zanęciłam na szydełkowanie !
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
Wysłany: 31 Marzec 2008, 19:57 Nie kolczyki, ale jednak w temacie biżuterii
A pokażę Wam nowe zdjęcie starych korali. Jedyne w swoim rodzaju, bo na więcej nie starczyło mi cierpliwości. Jednak kolczyki robi się dużo szybciej...
Już czekam na lato i możliwość noszenia "buraczkowej" sukienki
Coco Chanel
Wysłany: 31 Marzec 2008, 21:21
Do środka, w sensie korali: dostałam od koleżanki w liceum takie niebiesko-melanżowe plastikowe nienanizane korale. A jako znana "chomikara" trzymałam je w słoiczku, aż nabrały mocy urzędowej i znalazły swoje przeznaczenie.
Całość z uporem (przydał się!) nawlokłam na okrągły rzemyk z india shop'u.
PS. Plastiku wewnątrz szydełkowej biżuterii się trzymam, bo można ją dzięki temu prać. Bez obawy przed zafarbowaniem ( a drewniane, nielakierowane koraliki potrafią czasem puścić farbę).
Coco Chanel
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 19:53
Dziunia, jeśli choć trochę szydełkujesz, to nic się nie bój! Widziałam Twoją biżuterię kamykowo-piórkową oraz śliczne ogrody - umiesz wydobyć to coś specjalnego z "tworzywa", a to świadczy o tym, że z innym materiałem też zdziałasz cuda
Pozdrawiam i trzymam kciuki czekając na wyszydełkowane efekty.
Coco Chanel
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 22:04
Dziunia, no ładnie! Nie powiesz mi, że ta śliczna sukienka dla laleczki, misio, albo KOLCZYKI ( znalazłam na blogu) to duże formy!!!
Natychmiast proszę założyć szydełkowy wątek! Mam nadzieję, że Moderatorki mnie tu silnie poprą
Coco Chanel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum