dzięki serdeczne za schemacik. nie wiem, czy się skuszę na spódnicę, bo baaardzo rzadko w nich chodzę potem i tak, ale na pewno zrobię sobie taką serwetkę:D
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i || KONKJURS
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Zwykły kordonek na Vs raczej nie.Będzie krótka i w obwodzie musi mieć bardzo dużą ilość oczek.
Dwie nitki.Nawijasz na jeden kłębuszek,potem zwijasz drugi .I te dwa kłębuszki na jeden.Wtedy masz dwie nitki
Zwykły kordonek na Vs raczej nie.Będzie krótka i w obwodzie musi mieć bardzo dużą ilość oczek.
Dwie nitki.Nawijasz na jeden kłębuszek,potem zwijasz drugi .I te dwa kłębuszki na jeden.Wtedy masz dwie nitki
dwa kłębuszki zwinięte zostawia się tzn nie zwija razem ...z doświadczenia wiem, że zwijając razem można źle naprężyć nitki ( wystarczy że jedna będzie pod innym kątem zwijana ) i wtedy będzie miedzy nimi różnica w długościach, a to utrudnia bardzo w pracy. Posiadam dość dużą ilość przędzy maszynowej robiąc w 3 , 4 a czasem w 5 nitek nigdy nie zwijam w jeden kłębuszek.
Moja imienniczko proszę podeślij mi schemacik wzoru do Twojej spódniczki PePe
Witam w Nowym Roku 2007 życząc zdrowia i czasu do wykończenia wszystkich zaczętych prac , zrobienia nowych oby ten Rok był bardziej owocny w nowe dzieła
mam wielką prośbę mam zamiar zrobić sobie spódnicę , nie mam figury modelki taka co ma w biodrach 95 cm tylko niestety o 25 cm więcej zaznaczam , że mam już skończone i to już dawno dwadzieścia lat , spódnice wymarzyłam sobie taką do pół uda a może nawet dłuższą . Jest jeden problem , że te co pokazujecie na forum są o dość dużych oczkach ( duże prześwitujące dziury ) Liczę na Waszą pomoc , podpowiedź może schemacik jak wykonać taką.
Basik a ty chcesz bez dziur??? Bardziej gładką?? Czy schemat do spódnicy z dużymi oczkami??
Dziurki zawsze będą jak robi się szydełkiem. Ma być poszerzana ku dołowi ale tak jak pisałam o mniejszych "dziurkach" Mogłabym zrobić na drutach , na maszynie dziewiarskiej , ale uważam ze szydełko daje ładniejszy efekt wykonanej spódnicy .
elenuke, ta czekoladowa to jest ta sama co ta pierwsza śliwkowa, jakby co, to mam polski opis chciałam ją robic, ale okropnie mi się wlekła w robocie, pepe była o wiele szybsza, ale fakt, ma dziury hehe
ta śliwkowa jest i ja mam w malej dianie.. w kolorze beżu tez jest super nawet ładniejsza od śliwki ( zobaczcie jak to dużo zależy od koloru włóczki ) , podoba mi się ta "melanżowata" w beżu krótka ale myślę ze można przedłużyć , różowa dość ciekawa i długa, oraz ta popielata z wstawką jasna. Jasny beż też ciekawie robione ..ale bez schematów ani rusz Poranna jak służysz schematami będę wdzięczna. Dziewczyny dziękuję za tak szybki odzew
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum