Hobby: Rękodzieło, Internet & komputery, czytani Pomogła: 3 razy Wiek: 29 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 2080
Ordery: Brak
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 06:58
Joaniu - napisałam przecież, że propozycje słownie wysyłamy Czyli: piszę, że mogę zrobić kolczyki, korale czy szalik, a organizatorka wybiera, co to ma być i tylko tę rzecz robię!
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1258 Skąd: z Poznania
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 07:00
Myślę że Szaja miała na myśli że robisz 3 projekty, a osoba dla której robisz wybiera jeden i to tworzysz Czyli pracę wykonujesz jedną
Chociaż moim zdaniem lepiej żeby było to całkiem niespodziankowe - ja uwielbiam niespodzianki!
Gagu , jeśli pomysł nie przejdzie, to ja chętnie się wymienię poza swapem takimi niespodziankami, jeśli masz ochotę Torby też fajne, ale chyba trudno mówić o oryginalności skoro kopiujemy pomysł z HouseofArt Ja miałam pomysł na przytulankę ręcznie robioną - pisałam o tym tu
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Ostatnio zmieniony przez Ivy 22 Kwiecień 2008, 07:03, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 323 Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 07:53
szajajaba napisał/a:
Co do niespodzianki na życzenie:
Do organizatorki wysyłamy 3 propozycje prac (słownie oczywiście ), ona wybiera, co mamy zrobić. I ma wybrać tak, by każdy mniej więcej jednakowo pracowity prezent dostał. I pisze o tym do nas.
To mi się w ogóle nie podoba, bo ja w trakcie tworzenia mam najlepsze pomysły i mogę zacząć robić coś zupełnie innego.
Poza tym to takie zawracanie głowy trochę.
Z przytulanek się wypisuję, bo:
halszka napisał/a:
jestem "dętka"
_________________ Mam kota na gorącym dachu mojej głowy,
On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw.
mi osobiście pomysł z torbą tak średnio się podoba. m.ni. z tego powodu, o którym pisała Gagu a propos niespodzianek - nie każdy szyje torby. i nie każdy ma maszynę (np. ja ) a szyć ręcznie to tak dość pracochłonne.
ja bym postulowała za małymi rzeczami. takimi drobiazgami, więc niespodzianka byłaby jak najbardziej w tym klimacie
Myślę, że to powinna być radość dla obdarowywanego jak i obdarowującego, więc trudno , żeby ktoś kto robi koraliki cieszył się , że musi szyć torbę, jak niespodzianka to niespodzianka, przecież jak wylosuję Bergamotkę to nie zrobię jej kolczyków witrażowych, a Joanni nie będę szyła torebki. niespodzianka najwyżej określić granice wkładu pracy czy materiału, kolorystyki choć z tym już trudniej, większość z Was zna się dość dobrze, a z prac i postów też dużo się można dowiedzieć, choć rzadko piszemy co nam się nie podoba. Jestem za wymianą taką trochę żywiołową.
apropos torby to myślkę że dla tych nie szyjących maszynowo mógłby być to pomysł ozdobienie ekologicznej torby lnianej takiej lidlowskiej... Więc tak naprawdę każda mogłaby wziąć w tym udział, bo i filcujące mogłyby coś dodziubać do tego i szydełkujące jakieś bordiury dorobić i fimolepiące mogłby jakieś koraliki doszyć i wyszywające i malujące na tkaninch i zafarbować można i naprawdę wiele innych rzeczy można zrobić z taką lidlowsksą
torbą...
A co do niespodzianki tez jestem za bo mogłoby być ciekawie...
Ale przecież możemy i zakładki porobić, i breloczki i etui na telefon...
Ja jestem w pełnej rozciągłości za niespodzianką, bo można wyżyć sie artystycznie i nie ograniczać do jednej tech niki i jednego pomyslu. Torby juz były na innych forach, dlatego też wolałabym coś innego.
apropos torby to myślkę że dla tych nie szyjących maszynowo mógłby być to pomysł ozdobienie ekologicznej torby lnianej takiej lidlowskiej... Więc tak naprawdę każda mogłaby wziąć w tym udział, bo i filcujące mogłyby coś dodziubać do tego i szydełkujące jakieś bordiury dorobić i fimolepiące mogłby jakieś koraliki doszyć i wyszywające i malujące na tkaninch i zafarbować można i naprawdę wiele innych rzeczy można zrobić z taką lidlowsksą
torbą...
własnie!
rablinka napisał/a:
Ale przecież możemy i zakładki porobić, i breloczki i etui na telefon...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum