Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 18 Marzec 2008, 15:00
wszystko fajnie
oczywiście wymiana w połowie konkursu
wysyłamy tak aby dać poczcie szansę, nastepnie adresatce- nie zawsze można odebrać tego samego czy następnego dnia, a jeszcze fotki trzeba machnąć...
Myślę, że dobrze jest mieć zdjęcie swojej przesyłki i w wypadku gdyby obdarowany nie mógł dać fotki w odpowiednim terminie - można by ja wykorzystać.
Chciałabym też bardzo konkretnie określić - kto może a kto nie brać udział w wymianie - tzn. staż, aktywność ( jak to zmierzyć?), konkursy. Wymiana jest zabawą ale tez troszkę nagrodą za grzeczne craftladiesowanie .
I jeszcze kto?, kiedy? jak? ustala następny temat wymiany. Rozumiem, że pomysłów jest dużo, nie musimy ich podglądać na HoA.
Muszą być to pomysły które da się realizować na wiele sposobów w różnych technikach - dlatego myślę, że woreczek zapachowy także z tego względu nie jest najszczęśliwszym - choć pięknym- pomysłem.
Na razie mamy temat kolejny - poduszka na igły, termin - tak aby wcelować w "środek" konkursu -6 kwiecień( wysyłka).
Co Wy na to?
Gagusia , dziewczyny
- a mogłybyście trochę zwolnić tempo ??? , może raz konkurs , a raz wymiana , co ???
- bo ja też co jakiś tam czas chciałabym się włączyć do tych wymian i poduszeczki bardzo mi pasują , ale ja taka szybka jak wy to nie jestem , a jeszcze do 10 kwietnia - jestem "zarżnięta " w pracy
- wiem , że straszliwie miło jest dostawać paczuszki ...
-a o konkursie - nawet nie wspomnę ...
( wypadnę wam całkiem z tego forum i co ? zapomnicie mnie )
- no dobra , będę wam kibicować jak nie dam rady
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 18 Marzec 2008, 16:33
Powiem szczerze, że ja też jestem tego zdania co halszka - pisząc o połowie terminu konkursowego nie dodałam, że jestem też za wydłużeniem tych terminów...
IMHO impreza typu konkurs /wymiana powinna wypadać najczęściej raz w miesiącu. Czyli np. w połowie kwietnia termin wymiankowy, w połowie maja termin konkursowy, a w czerwcu znowu wymiankowy... Przede wszystkim dzięki temu wymiany czy konkursy tak nam nie spowszednieją - będą większym wydarzeniem. 6 konkursów i 6 wymian w roku to i tak nie mało. Fajnie jest mieć ten spokojny czas na zaplanowanie, czasem nawet dodatkowe zakupy, wykonanie, dopieszczenie... No i jest istotna kwestia wyrabiania się - ja w kolejnej wymianie, jeśli będzie za 3 tygodnie, na pewno nie dam rady uczestniczyć... Nawet to mężowi obiecałam
Fakt, nie muszę brać udziału we wszystkim, ale może bym i chciała...
Co Wy na to?
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
Wysłany: 18 Marzec 2008, 16:44
olasmith, ale nie wszyscy będą brali udział w wymiankach - jedynie "elita" a i ta tez okrojona bo np. temat nie ten czy brak czasu, humoru itp.
Poza tym wymianki to - wg. mnie- drobne, szybkie prezenciki mające raczej uradować kogoś gdzieś tam, niż być popisem staranności, dopieszczenia, kunsztu. Ja sobie to wyobrażam -jak przedmiot zrobiony w 2 wieczory w czasie oglądania np, CSI ( Izusś )
A najlepiej chyba będzie każdorazowo termin ustalać, że by było radośnie i spontanicznie
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 18 Marzec 2008, 16:50
ok, też racja
Chociaż ja akurat lubię sobie najpierw coś spokojnie wykombinować i na wenę poczekać Ja jakoś nie umiem tak szybciutko - ale to już mój kłopot
PS. babeczkę robiłam właśnie m.in. przy CSI
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
no to ja tak pośrodku - raz, że jestem za minimalnym zwolnieniem tempa, dwa, że też za tym by wymianki były takie jak napisała Gagu - spontaniczne i "na szybko", z drobiazgami, a nie drobiazgowe.
jeśli już, to proponowałabym lelikatne wydłużenie terminu konkursów - bo to na konkurs robimy dopieszczone prace.
co do tematu wymian: może np zgłaszałybyśmy dowolną ilość propozycji do moderatorki, potem szybka ankieta, autorka tematu doprecyzowuje zasady (dla ułatwienia mod umieszczałby je także w pierwszym poście wątku - ale nie jedynie tam, bo wiem też, że nie zawsze czyta się raz juz czytany temat od poczatku), określenie terminu, losowanie adesów i start. co Wy na to?
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Wysłany: 18 Marzec 2008, 19:03
izuss1, myślę, że co do terminów to sie samo ułoży - teraz proponuje konkurs tak aby wyniki były PRZED długim majowym weekendem, a nawet przed tygodniem z tym weekendem z powodu ewentualnych wyjazdów.
Hobby: Rękodzieło, Internet & komputery, czytani Pomogła: 3 razy Wiek: 29 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 2080
Wysłany: 18 Marzec 2008, 19:57
aglaya napisał/a:
A za mną chodzi od jakiegoś czasu "pachnący woreczek", z lawendą, pot pouri czy pachnącym mydełkiem, taki do powieszenia w szafie albo wrzucenia do szuflady z bielizną np. W moim wypadku do powieszenia w samochodzie, bo mi "drzewka" i "ambipury" śmierdzą... . Więc może zrobić kiedyś wymiankę pachnidłową?
O i jeszcze pomysł drugi - torby na zakupy. Taka wymiana proekologiczna pod hasłem "precz z reklamówkami".
Brałam udział w wymianie torbowej Swoją tu pokazywałam, na forum, sama dostałam kwiatowo - krzyżykową - rewelacyjnie wiosenną!
Ogólna refleksja nt wymian - jeden temat, określona rzecz, a tyle wizji różnych! To jest świetne
Pomysły na wymianę:etui na telefon, zakładki do książek, breloczek, pudełko.
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
Nie odrzucajcie mnie... Mam ostatnio taką jazdę na craftowe wymianki a nigdzie nie mogę się załapać
Ups, chyba strzeliłam w zły wątek, ale on wzbudził we mnie takie emocje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum