aglaya Uzależniona Craftlady ;) Tita tita tu kosmita
Pomogła: 8 razy Wiek: 25 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 681 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 19 Marzec 2008, 13:07
Gagu Podglądałam organizację wymianek na Craftsterze i mają to wszystko ładnie i fajnie uregulowane. Myślę że idąc za ich wzorem możemy ustalić iż udział w wymianach mogą brać osoby z miesięcznym stażem i co najmniej 15 (lub więcej, kwestia do obgadania) postami. Co Wy na to?
Co do wymian które rodzą wątpliwości ze względu na różne gusta i upodobania (jak na przykład zapach, kolor itp, itd) to w przypadku takich wymian można po prostu robić krótką ankietę, każda z uczestniczek wymiany odpowiada na pytania, wysyła do osoby odpowiedzialnej za daną wymiankę, a potem te odpowiedzi trafią do wylosowanej twórczyni.
Luźno proponuję też temat: "grosz do grosza" czyli skarbonki, portfeliki lub inne ustrojstwa do gromadzenia grosiwa i "stworki-potworki" coś na kształt amigurumi tyle, że nie ograniczone do szydełka.
_________________ She can kill with a smile
She can wound with her eyes
And she can ruin your faith
with her casual lies
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Wysłany: 19 Marzec 2008, 14:41
Apropo stażu to wg mnie muszą to być osoby, które w ciągu miesiąca napisaliby z 20 postów, czyli nie w jednym dniu, nie od daty rejestracji (bo są takie osoby co są zarejestrowanie wieki temu raz na 2 miesiące coś napiszą, ale aktywnie nie uczestniczą) i te posty mają być na temat i bynajmniej nie pochwały typu " to jest super piękne wspaniałe itd.". Sprawdzanie jak kto kiedy pisał jest łatwe - wchodzimy w profil danego użytkownika i "pokaż wszystkie posty" - wszystko widać jak na dłoni.
Co się tyczy ankiety - to na litewskim forum mam ją publiczną - można się dowiedzieć dużo nowego o upodobaniach danej osoby
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19 Marzec 2008, 15:06
elenuke, tak, tak tak właśnie o tym myślałam, że aktywność to absolutnie co innego niż pisanie nt. ulubionej muzyki czy ponarzekam sobie( żeby sprawa była jasna do tych wątków nic nie mam). Chodzi o to czy dana osoba w jakiś sposób przyczynia się do rozwoju i popularyzacji forum, no i oczywiście dobrze jeśli pokazała kilka swoich prac.
Gagu Podglądałam organizację wymianek na Craftsterze i mają to wszystko ładnie i fajnie uregulowane. Myślę że idąc za ich wzorem możemy ustalić iż udział w wymianach mogą brać osoby z miesięcznym stażem i co najmniej 15 (lub więcej, kwestia do obgadania) postami. Co Wy na to?
Proszę jakąś Craft-moderatorkę, guru czy osobę najbardziej odpowiednią o zadecydowanie czy mogę sie załapać do tej wymiany? Proszę, bo jutro jadę do domu i będę miała maszynę do szycia, materiały różne i dużo dużo craftowych rzeczy, z których może powstać coś ladnego. Jako osobę poświadczającą o mojej uczciwości i normalności czy czego tam podaję Szajajabę, która mam nadzieję może Was zapewnić że się wywiążę z zadania.
Przepraszam za offtopa ale siedze jak na szpilkach czytajac Wasze posty i plany.
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 323 Skąd: Kraków
Wysłany: 19 Marzec 2008, 21:44
Ale wam zazdroszczę, dziewczyny! Jak jeszcze się podszkolę, nabiorę wprawy, powrzucam zdjęcia, to kiedyś też wezmę udział w waszych wymianach, bo pomysł mnie rzuca na kolana!
_________________ Mam kota na gorącym dachu mojej głowy,
On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw.
A ja jeszcze proponuję aby temat z regulaminem - czyli na razie ten - został oznaczony jako ważny temat, bo potem może się okazać że zginie wśród tematów z poszczególnymi wymianami...
jeszcze jedna refleksja - odnośnie "tajemniczości" przesyłek
zależy nam, owszem, by wymiany były niespodzianką. jednak nie wpisywanie swojego adresu jako nadawcy przy wysyłce poleconego może mieć przykre konsekwencje
dowiadywałam się na poczcie - taka przesyłka może i zostanie przyjęta (jeśli Pani Pocztowiec nie jest szczególnie zasadnicza). jednak jeśli np adresat jej nie odbierze, pomylimy się w adresie itd - ze zwrotu nici! przepada na zawsze
dlatego obowiązkowo wysyłamy wszelkie wymiany poleconym wpisując wyraźnie i dokładnie oba adresy - odbiorcy i nadawcy
a jeśli ktoś chce koniecznie pozostać anonimowy? można np podać adres kogoś znajomego, najlepiej płci odmiennej tylko uwaga - kogoś takiego u kogo bywamy regularnie i często, żebyśmy mogły na ten ewentualny zwrot zareagować!
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
To niesprawiedliwe, bez konkursu nie można? Ja też chcę mam takiego fajnego pomysła na tą poduszeczkę
Może się da Gagusiu? W końcu wyjątek potwierdza regułę
Zapisuję się na ten wyjątek...
_________________ Pozdrawiam, Ewa.
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Mały Książe
Hobby: Szydełko, biżu, trochę scrapy :) Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 11 Mar 2008 Posty: 290 Skąd: Bytom
Wysłany: 21 Marzec 2008, 13:22
Ja się dołączam do powyższego głosu - dlaczego bez konkursu nie można?
Taką nadzieję zrobiłyście, tak się cieszyłam Waszymi lalami... a teraz...
JA TEŻ CHCĘ!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum