Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1570 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 22 Marzec 2008, 21:17
ja jestem jak najbardziej za zwolnieniem tempa. może nie tyle z konkursami co z wymianami. pewnie, że to superowa sprawa, ale chyba nie chcemy żeby nam spowszedniała? fajna była propozycja kogoś wcześniej (nie pamiętam kogo...) żeby wymiany były na przemian z konkursami co 2 miesiące (tzn jeden miesiąc konkurs, drugi wymiana, potem znów konkurs itp.). oczywiście nie musimy siedzieć z kalendarzem w łapkach przy ustalaniu tego, ale fajnie by było jakby tak mniej więcej to wyglądało. w końcu jedna taka atrakcja w miesiącu wystarczy, prawda?
hmm, dla mnie konkursy i wymiany to dwie zupełnie inne rzeczy. wymiany nie muszą się przecież odbywać cyklicznie - teraz jest pomysł na poduszki,więc robimy. następna wymiana może się odbyć kiedykolwiek bądź; nie musimy jej na siłę wymyślać.
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1570 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 23 Marzec 2008, 12:56
no tak, wcale nie miałam na myśli tego, żeby wymiany odbywały się regularnie, to by było nawet głupie i na siłę, tylko znając naszą pomysłowość to pomysłów byłoby tyle, że wymiany odbywać by się mogły co tydzień, a wtedy by nam szybko spowszedniały... zresztą, tak teraz sobie myślę, że przecież udział w wymianie nie jest przymusowy i zawsze można zrezygnować jak się nie ma czasu lub ochoty
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Marzec 2008, 13:10
Myślę, że powinnyśmy sie skupić raczej na tym kto może zgłaszać sie do wymiany. Bo wymiany są fajne jak są spontaniczne - vide Swap Dotee. Skrzykują sie dziewczyny i każdorazowo ustalają odpowiedni dla siebie termin. Najważniejsze jest aby grono wymianiaczek miało do siebie zaufanie i żeby nie było niemiłych niespodzianek lub posądzeń o nieuczciwość. Tak więc dajmy spokój terminom - wiadomo to ma być zabawa nie musztra.
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Wysłany: 23 Marzec 2008, 13:36
Gagusiu, wytłumacz mi proszę Cię, konieczny przymus uczestniczenia w konkursie dla osób chcących wziąśc udział w wymianie????
Przecież nie o to chodzi z konkursami by osoby były przymuszane dla uczestniczenia w nim. I jeżeli tak ustalicie, to niektóre stare osoby też nie bedą mogły uczestniczych (np. ja hehehe). Ja myślę, że liczba postów (sensownych) i staż na forum (miesięczny - dwumiesięczny it's up to you) starczy w zupełności.
Wysłany: 23 Marzec 2008, 13:56
elenuke, nigdzie nie było mowy o przymusie uczestnictwa w konkursie, a jedynie o dobrym zwyczaju .
Miałam ten pomysł dlatego, że jak wiemy w czasie trwania konkursu forum odwiedza duzo osób - a na tym nam zależy .
Uczestnictwo w konkursie daje tez możliwość zobaczenia prac danej osoby i jest pewnego rodzaju gwarancją, poważnego uczestnictwa w forum. I tylko tyle. Napisałam wyżej "...to ma być zabawa nie musztra" i takie jest moje zdanie.
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Wysłany: 23 Marzec 2008, 14:02
ok, teraz rozumiem Twój punkt widzenia
Tak czy inaczej ja do regulaminu nic nie mam, ustala większość, ja jedynie muszę dbać o to byśmy się nie zrobili troszkę zamkniętym "elitarnym" forum, ponieważ to odstrasza nowych użytkowników. Oczywiście Wy to też rozumiecie i mam nadzieję, że regulamin będzie w miarę "tolerancyjny"
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1258 Skąd: z Poznania
Wysłany: 24 Marzec 2008, 07:48
W ogóle to mogłybyśmy kiedyś zrobić taką wymianę, żeby każda wysyłała do każdej. W sensie - np 7 osób, kady robi 7 rzeczy i wysyła po jednej do każdej osoby - wtedy miałybyśmy po jednej od każdego Albo n przykład tak, że zbiera się ilość osób, potem losujemy kolejność i każda z nas robi najpierw jedną rzecz dla osoby która została wylosowana jako pierwsza. Potem - wszyscy robia dla tej drugiej itd. Dzięki temu każda po kolei zostałaby zasypana darami i miałaby np. od razu całą kolekcję Dotee
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Wysłany: 24 Marzec 2008, 09:56
zarys zasad udziału w wymiankach - co Wy na to?
1. w zabawie biorą udział uczestnicy forum Craftladies z przynajmniej jednomiesięcznym stażem na forum
2. Osoby aktywne, które dzielą się swoją wiedzą z pozostałymi uczestnikami forum ( posty typu świetne prace - niestety nie wystarczą )
3. Osoby prezentujące swoje prace (przynajmniej 2 różne) i opisujące technikę w której te prace zostały wykonane - mogą to być prace konkursowe, ale nie muszą
4. Uczestnicy zabawy zobowiązują sie wysłać przesyłki listem poleconym priorytetowym w określonym terminie dokładnie wpisując dane adresata a także nadawcy.
5. Przed wysłaniem prac autor wykonuje zdjęcia pracy.
6. Nadawca zobowiązuje się do wypełnienia warunków dodatkowych - np. wysłania przesyłki w krótszym terminie ( oczywiście wszystko w granicach rozsądku)
7. Adresat zobowiązuje się do wykonania fotek zgodnie z wytycznymi Kontroli Technicznej - termin, rozmiar itp., oraz do niezwłocznego wysłania ich na podany adres mailowy.
8. Uczestnicy mają obowiązek wyraźnego potwierdzenia przystąpienia do zabawy po ogłoszeniu wstępnej listy
9.Uczestnicy zabawy zobowiązują się do zachowania tajemnicy, aż do czasu prezentacji prac przez Kontrolę Techniczną
10.Dane adresowe są udostępniane tylko na potrzeby zabawy.
11. Temat i termin zabawy jest ustalany spontanicznie i jeśli zaakceptuje go kilka osób zabawa może ruszyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum