2. Osoby aktywne, które dzielą się swoją wiedzą z pozostałymi uczestnikami forum ( posty typu świetne prace - niestety nie wystarczą )
No to mi wychodzi,że dopóki nie nabiorę doświadczenia i nie zacznę udzielać rad na forum to sie na wymianę nie załapię Na razie tylko przeglądam i się uczę od bardzoej zaawansowanych No nic,pożwiom,uwidim Pozdrawiam.
Hobby: sztuka, dłubanie, etc. :) Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 28 Gru 2007 Posty: 554 Skąd: Mysłowice/Pilica
Ordery: Brak
Wysłany: 24 Marzec 2008, 23:39
Duuuużo tu tych postów, wniosków i przemyśleń
Refleksja wpadła i mnie do głowy- przypomniałam sobie własne wątpliwości, gdy rzuciłam pomysłem z kursami obrazkowymi decoupage. To sporo roboty- focić, opisywać i powiedzmy sobie wprost- pokazywać ludziom, jak (w moim akurat przypadku) coś się "wykombinowywuje". I nie chodziło mi o jakieś tajniactwo, czy selekcję, ale o dostęp do kursów dla osób, które coś do forum wnoszą od siebie, którym zależy na wymianie doświadczeń, a nie tylko wyszukaniu informacji i
Podsunęłam pomysł wymogu dostępności pod warunkiem zarejestrowania na forum- zawsze to jakiś wysyłek... Ostatecznie odpuściłyśmy. Do czego dążę- każdemu "nowemu" forumowiczowi, a i mnie było "dziwnie" z byciem "nowym"- taka to już kolej rzeczy. I chociaż było mi "łyso", to wiedziałam, że kiedyś się to zmieni- w kwestii zaufania, rozumienia moich wypowiedzi, itp.
Dlatego uważam, że zdrowa selekcja SWAP'owników jest niezbędna
Co się odwlecze, to nie uciecze, jak mawiają starzy górale I nie tylko
Moja Dotee doszła na czas chyba tylko dlatego, że Mikaz wysłała ją odpowiednio wcześnie i mimo tego, że do niej wróciła, z powodu drobnej pomyłki w kodzie, koniec końców dotarła do mnie na czas. Dlatego bardzo Was proszę (i siebie również ) na przyszłość sprawdzajcie po dwa razy adresy i koniecznie nie zostawiajcie wysyłki na ostanią chwilę... Bo potem się okazuje, że nie możemy obejrzeć wszystkich wymianek hurtem...
O rety! dawno mnie nie było, a tu tyle się dzieje. Zaintrygowała mnie dyskusja na temat wymiany. Jeszcze się nie doczytałam o co dokładnie chodzi, ale ja też chcę!
Chętnie się wymienię!
Czy któraś z was może mi to wyjaśnić, ale tak w "pigułce"?
No więc w wielkiej pigułce to wygląda to tak, że zgłaszamy się kto chce, umawiamy się na jakiś temat, np. poduszeczki do igieł i Gagu przygotowuje losowanie coś a la mikołajki w szkole, potem na pw podaje każdej z nas adres wylosowanej osoby. Wszystkie robimy poduszeczki i każda z nas wysła wylosowanej wcześniej osobie... Potem się chwalimy i zgadujemy kto komu i tyle...
Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 27 Mar 2008 Posty: 292
Wysłany: 29 Marzec 2008, 11:37
A znacie http://www.postcrossing.com/ ...? Może i nie rękodzieło (choć kartki ręcznie robione też zdarzają się), ale świetna zabawa. Dzięki niej mam pocztówki z różnych stron świata, sama wysyłałam ostatnio do Japoni i Chin.
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1258 Skąd: z Poznania
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 06:39
Poduszki wszystkie wysłane i otrzymane, możemy chyba powoli myśleć o następnej wymiance Zastanawiałam się, co może być następnym tematem - i co powiecie na małego pluszaczka? W sensie stworka uszytego, wydzierganego czy tam inną metodą stworzonego? Zwierzaczka, stworka, potworka? Mała przytulanka jest dobra na wszystko, jak sądzicie?
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Ivy, przeoczyłaś dyskusję która toczy się w temacie "mam pomysła". Jest tam propozycja ozdobienia torby ekologicznej, takiej na zakupy. Jest takze inna propozycja poddana pod dyskusję. Mnie osobiście odpowiada wykonanie takiej torby Maskotka też jest niezłym pomysłem
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1258 Skąd: z Poznania
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 07:01
Właśnie widzę - ale chyba pomysły i ogólne uwagi miałyśmy wklejać w tym temacie
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
aglaya Uzależniona Craftlady ;) Tita tita tu kosmita
Pomogła: 8 razy Wiek: 25 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 681 Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 21:18
Przejrzałam wątek i wypisałam wszystkie propozycje swapów jakie się pojawiły Tak dla porządku
Pachnący woreczek
Torby na zakupy
Swap kolorystyczny (np. ja wybieram kolor brązowy, więc osoba która przysyła do mnie wysyła mi wszystko w brązach - trochę materiałów, czekoladę, guziki itd - nie ważne co, ważne w jakim kolorze.)
Swap materiałowy (wysyłanie sobie materiałów do rękodzieła - oczywiście w niewielkiej ilości i niedrogich)
Ograniczenie wielkością – np. wysyłamy coś, co ma się zmieścić w pudełku od zapałek
Photoswap (Ja wysyłam do kogoś fotki w wersji elektronicznej, on wysyła do mnie. Ja wykonuję scrapowy layout (w papierze, nie digital) obrabiając czyjeś zdjęcia, w zamian dostanę layout ze swoimi.)
Zwierzątka (ptaszki, kotki, myszki)
Etui na telefon
Zakładki
Breloczek
Pudełko
Grosz do grosza (skarbonki, portfeliki, sakiewki i inne) – na fundusz przyjemnościowy
Stworki ala amigurumi / maskotki / przytulanki
Niespodziewajka
_________________ She can kill with a smile
She can wound with her eyes
And she can ruin your faith
with her casual lies
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum