Kupiłam onegdaj koronkowy papier ryzowy. Posmarowałam mooocno klejem, przykleilam do talerzyka przejrzystego i ???? ZNIKNĄŁ - wzór koronkowy - zostało coś , na kształt rozmazanego czegoś, blizej nieokreślonego Kupilam inny papier ryzowy ta sama historia. Ostatnio kleiłam na czekoladowe tło, takie obrazki z ziołami z papieru ryzowego. Podkliłam na specjalnym papierze gwarantującym, że to ciemne tło nie przeniknie przez papier. Nooo, nie przeniknęło fakt, ale do ideału to ho,ho daleko było. Przy pierwszym spryskaniu minimalną warstwa kleju zaczeło się brzydkie robić
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2733 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 7 Marzec 2008, 20:08
rozella, bo Ty zawsze eksperymentujesz z wynalazkami
Z ta koronką - idź niech Ci w sklepie wytłumaczą o co chodzi.
A czy te zioła to nie była czasem serwetka ryżowa Stamperii?- bo serwetka jest cienka i zachowuje sie jak serwetka - ma się wtopić, a jak ją podkleiłaś - to cała zrobiła się plamą - tak było?
Aby ryżowy do łask przywrócić - kup TO-DO - papier ryżowy i naklej na niego papier do decou - zobaczysz jak Ci się humor poprawi
Wsklepie mi właśnie doradzili aby tą koronkę podprasować na tym specjalnym papierze. Ale ja byłam już po eksperymencie nieudanym
Jeżeli chodzi o te serwetki, czy też obrazki z ziołami, to na szczęścienie nie wtopiły się w to brązowe tło ,bo chyba by mnie na części. Niestety mnie ten efekt nie satysfakcjonował. W przeciwieństwie do osoby ktorą obdarowałam
Kupię ten papier To-Do moze faktycznie sie przekonam do papieru ryzowego, bo chwilowo mam silną alergię .......
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
aglaya Uzależniona Craftlady ;) Tita tita tu kosmita
Pomogła: 8 razy Wiek: 25 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 674 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 8 Marzec 2008, 10:01
A ja mam alergię na kleik ryżowy Po tym jak nakarmiłam nim boksera i musiałam kuchnię sprzątać
Wracając do tematu: zestaw piękny, pani się na pewno ucieszy
_________________ She can kill with a smile
She can wound with her eyes
And she can ruin your faith
with her casual lies
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum