Oba przedmioty były bardzo dokładnie wyczyszczone i zostały pomalowane trzykrotnie farbą. Na farbie było wyraźnie zaznaczone, że zachowuje strukturę drewna i o to mi właśnie chodziło. Wyglądają w rzeczywistości jakby były zabejcowane, spod koloru widać bardzo piękny, choć przymglony rysunek drewna. Zresztą akurat oba pudełka były zrobione z ładnego drewna z pięknie ułożonymi słojami. Szkoda mi było zamalować je farbą kryjącą, a bejca by tego efektu nie dała.
Fakt, zdjęcia nie najlepiej to oddają ale nie mam możliwości zrobienia ich ponownie bo poszły jako prezent pod choinkę
_________________ Pozdrawiam, Ewa.
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Mały Książe
Bergamotka to były prezenty pod choinkę i nie zdążyłam im zrobić zdjęć. Potem robiłam zdjęcia na szybkiego, jak już wszyscy dostali a w noc wigilijną było ciemno... Solennie obiecuję poprawę
Mam jeszcze drugiego faceta z wąsem, na kolejną skrzynkę. Tamten jest chyba jeszcze przystojniejszy
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Mały Książe
Do robienia plamek zamiast pędzla można użyć szczoteczki do zębów ;] kiedyś tak robiłam. Wydaje mi się nawet że jest wygodniejsza (zwłaszcza kiedy jest to szczoteczka ze sztywnym włosiem) i przynajmniej pędzla się nie zniszczy
Deseczka i taca są cudowne! bardzo lubię jak decou jest zrobione z takimi przecieranym, postarzanymi czy jeszcze jakoś inaczej ciekawie wykończonymi brzegami.
Klusia nie musisz zakładać albumu http://imageshack.us/ ja tutaj wrzucam fotki. Kliknij wybierz i pojawi ci się okienko w którym wybierasz zdjęcia ze swojego kompa. Następnie klikasz "host it!" i czekasz. Wyświetla ci się strona z linkami do twojego zdjęcia. Polecam skopiować link z "Thumbnail for forums (1)" i wtedy w twoim poście pojawi się miniaturka zdjęcia a jeśli się na nie kliknie to otworzy się okno ze zdjęciem w większym rozmiarze
Więc dodawaj dalej swoje zdjęcia bo masz naprawde świetne prace
Dzięki Izuss
Mam zablokowane, na osobiste życzenie zresztą, parę funkcji w komputerze i bez pomocy zaprzyjaźnionego informatyka się nie obędzie. Ale w ciągu 3 tygodni to zrobię
Dziękuję Vierrna za podpowiedź, spróbuję jak działa Twój patent
Skoro mam pozwolenie Izuss na wstawianie prac to jeszcze kilka
Moje podkładki - niestety w figowych nie pocieniowałam tła i są dość mdłe
Obiecuję przy następnych pracach solenną poprawę
A domek dla ptaszków zrobiłam dla małej dziewczynki, która obawiała się że już wiosna za pasem i nie będą miały jej ptaszki gdzie założyć rodziny. Zrobiłam więc domek, ale chyba pierwsze porządne wiosenne deszcze go unicestwią, chociaż wisi pod dachem.
Domek.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 57.93 KB
Podkładki_2.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 48.74 KB
Podkładki_3.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 58.82 KB
Podkładki_4.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 59.2 KB
Podkładki_5.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 57.7 KB
Podkładki_6.jpg
Plik ściągnięto 317 raz(y) 56.73 KB
Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1420 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Kwiecień 2008, 20:14
domku dla ptaszków szkoda żeby spłynął z deszczem... nie mogłaś dać więcej warstw lakieru? a podkładki korkowe superaśne! bardzo podoba mi się efekt "mózgatości" pomalowanego korka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum