Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1408 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 9 Luty 2008, 09:28
fajne. planujesz otworzyć hurtownię? mi się najbardziej podoba oczywiście secesja, czyli drugie. aha, popracuj nad światłem w zdjęciach, bo na tych najciemniejszych (z misiami) światło się tak odbiło od lakieru, że nic nie widać
no właśnie z tym lakierem to sama nie wiem
nie wiem czy powinnam używać matowego czy takiego zwykłego. ale ok, popróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie
jeśli chodzi o fotografowanie - robię te zdjęcia zazwyczaj późnym wieczorem, a ze światłem w naszym domu ogólnie jest problem ale postaram się robić tak, żeby było lepiej widoczne
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 1979 Skąd: Lublin
Wysłany: 9 Luty 2008, 10:54
Miśki bardzo fajne Co do lakieru, to faktycznie jeszcze trochę nałóż. Te miśki to pewnie papier, prawda? Miałam to samo przy kolczykach z bratkami, o ile serwetkę zalakierujesz szybciutko, to papiery lakieruje się bez końca
Miśki bardzo fajne Co do lakieru, to faktycznie jeszcze trochę nałóż. Te miśki to pewnie papier, prawda? Miałam to samo przy kolczykach z bratkami, o ile serwetkę zalakierujesz szybciutko, to papiery lakieruje się bez końca
Paper-doll kup specjalny arkusik papieru. Papier ten pozwala na naklejenie motywu serwetkowego, nawet na czarnym tle. No i serwetka się nie rozłazi pod palcami. Całkowity komfort.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie dość, ze nie prześwituje tło, to jeszcze jest tam warstwa jakby kleju. WYstarczy leciutko posmarować po oddzieleniu serwetki od tego papieru i wspaniale sie nakleja.Papier ten jest dość drogi. Mały arkusz kosztuje ok 10 zł. Jednak przy kolczykach i mniejszych pracach jest przydatny. WYkorzystuje sie także ten papier do klejenia serwetek na tkaninie.WIem, ze są osoby które potrafia przykleić serwetkę bez takiego papieru. Piszę jednak o tym, bo warto wiedzieć, ze jest coś co ułatwia pracę i podnosi jej jakość wykonania.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2730 Skąd: Warszawa
Wysłany: 9 Luty 2008, 11:46
paper_doll, możesz nakleić serwetkę na zwykły papier, albo taki pergaminowy - śniadaniowy - ale wtedy niestety znowu masz grubo .
Najlepiej serwetki kleić na jasne tło. Sa tez specjalne kleje - w aerozolu tzw. klej biały - tworzą pod serwetka białą gumowata warstwę - wzmacniając ja i tworząc nieprzezroczysta - można ją przykleić nawet na czarne tło bez strachu utraty kolorów i wzorów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum