Ordery: Brak
Wysłany: 18 Grudzień 2007, 12:06
Oglądam wasze prace i nadziwić sie nie moge jakie ładne rzczy potraficie zrobić!! Aż mnie ciągnie żeby spróbować tylko jeszcze nie wiem jak to się robi????
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2134 Skąd: Lublin
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 12:30
Zrobione jakiś czas temu, sfocone dopiero teraz - na gwałt potrzebuję sprawnego aparatu
Te wskazówki w zegarze tylko tymczasowo takie brzydkie, okazało się że czarne stają się niewidoczne jak na wiszący na ścianie zegar zaczyna padać światło. Jak kupię farbkę zostaną przemalowane. Chustecznik to czarna farba, a na niej kremowa bibułka ryżowa plus papierowy motyw. Można by go jeszcze polakierować ze dwa razy, na razie służy nam dobrze.
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 14:28
zebrzyca, fantastycznie!!
Brawa a koronkę w zegarze! I doskonale położoną bibułkę ryżową - he he dałaś oszczędnie kleju lub nie docisnęłaś dokładnie - więc widać "jaśniejsze" pola - ale za to uzyskałaś perfekcyjny marmur!!! Nie lubię papieru ryżowego na ciemnym tle - ale Twoja praca jest tym właśnie fantastycznym wyjątkiem w regule!! Naprawdę - genialnie to wyszło - szczerze gratuluje i troszkę zazdroszczę
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 14:30
Chciałam żeby jak najwięcej tego "marmurku" było widać, stąd mała ilość kleju. Próbowałam kiedyś z innym i jak podkleiłam to tak dokumentnie że nic prawie nie było widać
No Teresa dałaś po "oczach" . Efekt tej koronki subtelnie rzuconej od niechcenia , bardzo mi się podoba. TO samo ten chustecznikwygląda jakby zima przymroziła wierzch pudełka. Z pomysłem wykonane przedmioty.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Jeeeeejjj.... marzę o decoupeagu od dobrych czterech lat i jakoś ciągle nie mogę się zabrać za pierwsze próby
Twoje prace sa prześliczne ... jestem pod gigantycznym wrażeniem i bardzo prosze o więcej
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2891 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 15:30
zebrzyca napisał/a:
Chciałam żeby jak najwięcej tego "marmurku" było widać, stąd mała ilość kleju. Próbowałam kiedyś z innym i jak podkleiłam to tak dokumentnie że nic prawie nie było widać
ale wiesz - jest bibułka - cieniutka, stamperyjna i papier ryżowy - nieco grubszy z wyraźnie widocznymi włóknami
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 17:06
To co kupiłam nazywało się bibułka w ofercie, ale niewykluczone że to jest papier, bo nie jest to tak cienkie jak ryżowe serwetki. W każdym razie jak dawałam dużo kleju, to się prawie całkiem gubiło, tylko lekko było widać te włókna, a z małą ilością kleju widać lepiej strukturę tego "ryżu".
Hobby: sztuka, dłubanie, etc. :) Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 28 Gru 2007 Posty: 554 Skąd: Mysłowice/Pilica
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 19:33
Niesamowite!!
Ja korzystałam tylko z papieru (przy lusterku) i zwykłych serwetek (przy doniczkach).
O papierze ryżowym słyszałam, ale nigdy nie przypuszczałam, że takie efekty można przy jego użyciu osiągnąć! Fantastycznie to wygląda!
Pozdrawiam
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1258 Skąd: z Poznania
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 19:42
Świetne Mnie się najbardziej podoba zegar, szczególnie że sama korzystałam z tego papieru z dziewczynką Musimy zrobić sobie kiedyś taki konkurs, z użyciem konkretnego papieru To niesamowite! Zebrzyco, super prace!
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum