Tutorial - rozetki

Igłą igiełka z napędem elektrycznym

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Tutorial - rozetki

Postprzez oliku » Wto Sty 13, 2009 2:36 pm

Gosiaw - myślę, że dobry sprzęt bardzo ułatwia pracę - dlatego kupiłam matę, nóż krążkowy, linijki

co do dokładności - naprawdę trzeba szyć bardzo precyzyjnie, wtedy człowiek się nie namęczy, bo wszystko do siebie pasuje i wychodzi jak ma
też mam chwile, kiedy chcę wszystko rzucić do kąta...odkładam i robię coś innego, ostatnio zapisałam się na warsztaty ceramiki i po pierwszym razie zakochałam się w glinie.... :kiss:
oliku
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Sie 30, 2008 7:13 pm
Miejscowość: Czeski Cieszyn
Medale: 6
 (3)  (1)  (2)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Tutorial - rozetki

Postprzez rozella » Wto Sty 13, 2009 2:49 pm

Oliku tutorial jest wspaniały. Dzięki Twojemu tutkowi i temu, ze Zebra zabrała się i uszyła kołderkę, to ja też zamarzyłam sobie by spróbować :> Muszę się przyznać, ze kupiłam pięknie wydaną ksiązke o patchworkach. Zawiera sporo ciekawych zdjęc przeróżnych patchworków i przedmiotów z użyciem tej techniki. Jednakże tak "czytelnego " wyjaśnienia jak Twoj tutorial , to w tej książce nie ma.
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Tutorial - rozetki

Postprzez Gosiaw » Śro Sty 14, 2009 6:42 pm

Oliku, cieszę się, że zaczęłaś chodzić na ceramikę, ale uważaj bo jak wsiąkniesz to zabraknie Ci czasu na twoje cudeńka :) Ja nie straszę, sama zobaczysz - zakochasz się.
Jeśli chodzi o sprzęt, kiedyś o tym marzyłam (mata, linijka itd). Marzenie nie zrealizowane, ale właśnie dzięki temu zaczęłam wymyślać coś innego. Może kiedyś, na emeryturze ..... ;)
Awatar użytkownika
Gosiaw
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lip 07, 2008 9:15 pm
Miejscowość: Opole
Medale: 2
 (1)  (1)

Tutorial - rozetki

Postprzez oliku » Czw Sty 15, 2009 8:51 am

rozella - uszyjesz pierwszą rzecz i uda się - wsiąkniesz - jak mówi Gosiaw, uważaj

Gosiaw - już się zakochałam, za pierwszym razem... ale warsztaty są tylko raz w tygodniu, chyba nie będzię tak źle
oliku
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

(3)  (1)  (2)

Re: Tutorial - rozetki

Postprzez dom_klary » Sob Sty 17, 2009 10:10 am

Gagu, myślałam, że już się niczym nie zarażę, a tu nie niespodzianka.... , takie te rozetki sa cuuuuuuuuuudne, że muszę je mieć . Jestem bardzo zadowolona :cry: i dzięki za chwile wzruszeń
Awatar użytkownika
dom_klary
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Sty 15, 2009 2:39 pm

Tutorial - rozetki

Postprzez jantar » Pią Lut 05, 2010 9:51 pm

Po ponad roku odgrzewam stary wątek.
Zaopatrzona w odpowiedni sprzęt - matę do krojenia, nóż krążkowy, maszynę stwierdziłam, że nie ma już odwrotu i trzeba spróbować uszyć rozetkę według Olikowego tutorialu.
Spróbowałam i tak jak mówiła Oliku - wsiąkłam na amen.
Uszyłam pięć poduszek, a szóstą mam do skończenia. Szyje się je bardzo fajnie. Trochę żmudne jest na koniec pikowanie ale jakoś dałam radę.
Zdjęcia wkrótce. :>
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Tutorial - rozetki

Postprzez oliku » Sob Lut 06, 2010 4:02 pm

jantar - bardzo się cieszę, że tutorialek się przydał :>
bardzo uważnie śledzę twoje szycie, rozwijasz się jak kwiatek. Szyjesz śliczne rzeczy. Nie mogę
komentować twoje torebki i inne śliczności, bo tu nie dorastam ci do pięt, ale patchwork to już moja domena.
Twoim atrybutem są kolory i smak w kombinacji różnych materiałów a technika coraz lepsza. :D
oliku
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

(3)  (1)  (2)

Tutorial - rozetki

Postprzez Kajtek » Sob Lut 06, 2010 9:35 pm

Jeszcze się nie przywitałam , ale muszę wyrazić mój zachwyt nad Twoją rozetką Oliku . :o :o
Jutro zrobię choć jedną dla zapamietania .
Kajtek

Dołączenie: Sob Lut 06, 2010 9:29 pm

Postprzez jantar » Pon Lut 08, 2010 10:42 am

oliku napisał(a):jantar - bardzo się cieszę, że tutorialek się przydał :>
bardzo uważnie śledzę twoje szycie, rozwijasz się jak kwiatek. Szyjesz śliczne rzeczy. Nie mogę
komentować twoje torebki i inne śliczności, bo tu nie dorastam ci do pięt, ale patchwork to już moja domena.
Twoim atrybutem są kolory i smak w kombinacji różnych materiałów a technika coraz lepsza. :D

Oliku, to bardzo miłe czytać taką opinię. Szczególnie od Ciebie. Staram się, by to co robię było coraz lepsze, czytam, podglądam i spędzam przy maszynie po kilka godzin dziennie.
Mam jeden problem.

Okrutnie nie lubię wykańczania :D :D 8-) 8-)
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Postprzez izi » Nie Lut 13, 2011 9:02 am

witam,widzę że macie już doświadczenie,może poradzicie gdzie mogę znaleźć jakieś linki do nauki szycia,moją pasją do tej pory było szydełko,ale strasznie mnie ta maszyna ciągnie
z góry dziękuję
Awatar użytkownika
izi
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Nie Lut 13, 2011 8:40 am
Miejscowość: Opole

Poprzednia

Powróć do Szycie sztuką jest

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości