Witamy!!! (się)

Poznajmy się, spotkajmy się!!!

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu, rozella

Witamy!!! (się)

Postprzez valentine » Pią Mar 27, 2009 3:33 pm

Serdecznie witam wszystkich ;-)
Awatar użytkownika
valentine

Dołączenie: Pią Mar 27, 2009 3:26 pm
Miejscowość: Luboń k/Poznania

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Witamy!!! (się)

Postprzez TuKara » Pią Mar 27, 2009 7:33 pm

Witaj Valentine..... :>
Awatar użytkownika
TuKara
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 11:13 pm
Miejscowość: Tunezja
Medale: 2
 (1)  (1)

Re: Witamy!!! (się)

Postprzez sulonda » Pon Mar 30, 2009 7:59 am

hej,
wczoraj Was odkryłam szukając informacji o filcowaniu,
zabieram sie za studiowanie :)
pozdrawiam
sulonda

Dołączenie: Nie Mar 29, 2009 8:20 pm

Postprzez aggaw » Śro Kwi 01, 2009 12:12 pm

Witam serdecznie wszystkie Ladies :-)

Na imię mi Agnieszka, wiosenek Ci u mnie dostatek, a tytułowy Craft skręca u mnie w stronę haftu krzyżykowego. Nie zmienia to faktu, że od czasu do czasu człowiek chce nauczyć się czegoś nowego. Zachęcona tutorialami Oli Smith zaczynam wciągać się w filcowanie, ale jak już pooglądałam sobie Forum, to chciałabym nauczyć się wszystkiego, bo cudne rzeczy pokazujecie tutaj, drogie Ladies.

Chociaż czytania forumowych zasobów wystarczy na długie godziny, to jednak postanowiłam ujawnić się i dołączyć do tak zacnej grupy, ponieważ:
1) czerpać zamierzam z Waszej wiedzy garściami, ale pasożytowanie nie leży w mojej naturze i może chociaż czasami uda mi się wzbogacić forum i pomóc komuś,
2) tym bardziej nie leży w mojej naturze pasożytowanie anonimowe,
3) miło jest poczuć, że oprócz bycia sprzątaczką, kucharką, praczką, pracownicą itd., jest się również Lady ;-)

To chyba tyle. Pozdrawiam cieplutko :-)
aggaw

Dołączenie: Śro Kwi 01, 2009 11:51 am

Witamy!!! (się)

Postprzez Anat » Śro Kwi 01, 2009 4:06 pm

Dokładnie. Anonimowe pasożytowanie jest szczytem bezczelności.
Mam na imię Ania, obecnie z Torunia (i niech tak chociaż do magisterium zostanie). Dziergam, szydełkuję, wyszywam, sklejam, wydzieram, kombinuję. Nic nadzwyczajnego wśród tylu uzdolnionych dam.
Jak tylko kupię aparat, dołączę niepasożytniczo.
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 2:46 pm
Miejscowość: Toruń

Witamy!!! (się)

Postprzez TuKara » Śro Kwi 01, 2009 7:47 pm

Witajcie Kobietki!!!
Awatar użytkownika
TuKara
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 11:13 pm
Miejscowość: Tunezja
Medale: 2
 (1)  (1)

Witamy!!! (się)

Postprzez anleda » Śro Kwi 08, 2009 7:23 am

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Jestem specjalistą od mas polimerowych , rzeźbię figurki syren,elfów i wiele innych postaci i rzeczy. Jako , że w google znalazłam wzmiankę o mojej osobie na tym forum , postanowiłam się zarejestrować :mrgeen: i trochę się poudzielać ;)
Awatar użytkownika
anleda
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Kwi 08, 2009 7:05 am

Witamy!!! (się)

Postprzez rozella » Śro Kwi 08, 2009 7:50 am

Witaj Anno czyli Anledo. Przywoływałam Twoją stronę internetową, na ktorej mozna znależć objaśnienie odnośnie masy polimerowej pro sculpe. Przy okazji można podziwiać Twoje piękne figurki. Bardzo sie cieszę, ze trafiłaś na nasze forum. Jesteś nieocenioną skarbnicą z zakresie rzeżbienia pięknych figurek. :)
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Postprzez anleda » Śro Kwi 08, 2009 8:11 am

rozella napisał(a):Witaj Anno czyli Anledo. Przywoływałam Twoją stronę internetową, na ktorej mozna znależć objaśnienie odnośnie masy polimerowej pro sculpe. Przy okazji można podziwiać Twoje piękne figurki. Bardzo sie cieszę, ze trafiłaś na nasze forum. Jesteś nieocenioną skarbnicą z zakresie rzeżbienia pięknych figurek. :)

Witaj rozella :kiss: Dziękuję za miłę powitanie i wspaniałe słowa o mojej twórczości .Bardzo się cieszę , że odnalazłam to forum , może i tutaj moja wiedza na coś komuś się przyda .
Awatar użytkownika
anleda

Dołączenie: Śro Kwi 08, 2009 7:05 am

Witamy!!! (się)

Postprzez gosiulaart » Śro Kwi 08, 2009 9:36 pm

Witam i ja! :fryzura:
Za sprawą lejdik znalazłam to superaskie forum.To będzie mnie miała na sumieniu,bo spędzę tu nie jedną godzinę pewnie. :)
Bardzo mi się tu spodobało od wczoraj zaczęłam podczytywać,cudowności.
O i nawet widzę nowo przybyłą anledę,którą niedawno poznałam na innym forum.Hej,to może kiedyś nauczysz nas w szkółce swojego rzeźbienia w masie,bo ja już chętna jestem.Ale podobno po 2 miesiącach można :( (przeczytałam dokładnie regulamin,żeby nie zrobić wpadki) :) Ja głównie maluję i dekoruję ,często gęsto dla dzieci.Jak się rozkręcę to się pochwalę.Witam stałe bywalczynie,nowo przybyłych i oczywiście szanownych moderatorow. :kiss:
Awatar użytkownika
gosiulaart
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Śro Kwi 08, 2009 4:12 pm
Miejscowość: Augustów

Postprzez maciachowa » Śro Kwi 08, 2009 10:40 pm

WItam
wlasciwie nie potrafie wiele, albo bardzo duzo :) bo probuje w roznych dziedzinach, ale nie wiem czy w czymkolwiek moge pomoc doswidczonym Ladies :)
Na forum trafilam dzieki wyszukiwarce tematow o filcowaniu :) i mnie pochlonelo straszliwie. Zakupilam juz pierwsze motki welny. I po Swietach mam zamiar cociaz malutkiego "cosia" ufilcowac. Moze sie uda..chcialabym bardzo :)
A tymczasem czytam namietnie czyli..teoretyczna wiedze chlone. Jak wezme welne do reki - zapewne problemow huk i zaczna sie pytania czyto praktyczne.,
Podziwiam Wasze zdolnosci i mysle, ze moze cos podobnego kiedys :)))
Jestem osoba leniwa i niezorganizowana, dzieki czemu interesuja mnei chyba wszytskie roboty reczne :) od kucharzenia przez druty, szydelko , kiedys krzyzykowanie, frywolitki, patchworki i szycie ubran dla siebie.
Teraz najczesciej szydelko , druty czyli jednak "wełna moja miłość" :D
mieszkam na wsi (na mapach nie wystepuje :)) z mezem i szescioma psami. Bo odrebna pasja sa psy i wspolpraca z nimi w roznych dziedzinach (tropienie, sportowe posluszenstwo itp)
:doggy: :dogg:
z bardzo roznymi efektami :)
maciachowa
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Sob Kwi 04, 2009 7:59 pm
Miejscowość: Łódź

Witamy!!! (się)

Postprzez joana133 » Pon Kwi 13, 2009 9:42 pm

Witam ,jestem na forum po raz pierwszy,nie mam niestety zadnej wprawy w szyciu,a dostałam maszynę łucznika 884, próbuję przerobić kilka rzeczy moich dzieci ale nie umiem na niej szyć.Maszyna nie ma instrukcji obsługi .Może któraś z Was może mi ja przesłać na maila.Z góry serdacznie dziękuję,bez niej maszyna będzie bezużyteczna.Pozdrawiam serdecznie.
joana133

Dołączenie: Pon Kwi 13, 2009 9:30 pm

Postprzez PARTTE » Wto Kwi 14, 2009 10:48 pm

Witam,
ciągle brakuje mi na wszystko czasu i... ciągle natrafiam na coś fascynującego, kupuję półprodukty i tak czeka w kolejce dequpage, krosno, haft krzyżykowy, molcowanie na fokro... hmm... filcowanie na mokro? :-( [chyba czas iść spać :-(]
Jak na razie... kolczykuję dla siebie i bliskich, składam origami, robię karteczki (origami, quilling, iris folding i raczkuję w pergamano), bawię się modeliną, dziergam i hekluję... w rozmiarze "lalka barbie" ;-) potrafię zrobić jedno coś na frywolitce igłowej, wydłubuję jakieś żonkile z bibuły... w planach jeszcze witrażyki i zmiękczanie kamieni...
Szukam zaklęcia na wydłużenie czasu (godzina 120 minut, doba 48h, tydzień 14 dni) oraz pobór nadmiaru energii od nadpobudliwych dzieci ;-)

Uprawiam kiepskopłatny pochłaniający prywatny czas zawód pedagoga-terapeuty. I twierdzę, że filcowanie igłami kulek oraz produkowanie kfiatków z bibuły wspaniale wycisza nadpobudliwe dzieci :-)

To może na dziś wystarczy ;-)
Pozdrawiam ze słonecznej Łodzi
PARTTE
(przez przyjaciół zwana Abigeil
przez rodzinę Iza)
PARTTE
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 14, 2009 9:34 pm
Miejscowość:

Witamy!!! (się)

Postprzez mi-ju » Śro Kwi 15, 2009 10:14 am

Po długim podczytywaniu Was, nadzszedł czas na oficjalną rejestrację i przywitanie się. Witam wszystkie craftujące!
Zajmuję się rekodzielnictwem od bardzo dawna ( w zasadzie "od zawsze" ;) ), jednak dopiero od kilku miesięcy na poważnie zaczęłam przygodę z maszyną do szycia. I spod igły wypuszczam mas-koty. Stawiam też pierwsz, nieśmiałe kroki w filcowaniu na mokro. Mam nadizeję, że w Waszym gronie znajdę więcej mobilizacji i inspiracji. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
mi-ju

Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 9:08 am
Miejscowość: 3city

Witamy!!! (się)

Postprzez rozella » Śro Kwi 15, 2009 10:34 am

Witaj Mi-ju :)
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

PoprzedniaNastępna

Powróć do Witamy!!!!

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości