|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
mely
|
Temat postu: Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 9:00 pm |
|
Dołączenie: Śro Lut 20, 2008 2:08 pm Posty: 312 Miejscowość: Kraków
|
Gagu napisał(a): mely, wiesz coś nie halo jest z ta farbą.
Może, chociaż mam tej samej firmy złotą i niebieską i nie miałam z nimi żadnych problemów.
Spróbuję jutro przy dziennym świetle, bo boję się, że przy lampie sknocę jeszcze bardziej 
_________________ Mam kota na gorącym dachu mojej głowy, On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Fairy
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 7:42 pm |
|
Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 2:01 pm Posty: 773 Miejscowość: Warszawa
|
|
jakich farb używacie?
_________________ Mój magiczny kącik

Czarownica- jak zwykle trudna do ogarnięcia i pojęcia...
Królewna- tylko oczy podkrążone i zgubiła gdzieś koronę...
So, maybe tomorrow, I'll find my way home.
|
|
| Góra |
|
 |
|
sasilla
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 7:48 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 2:33 pm Posty: 1250 Miejscowość: Otwock Medale: 1
|
Fairy napisał(a): jakich farb używacie?
Maimeri Polycolor.
A na podklad (drewno)- zwykla biala z budowlanego.
| Góra |
|
 |
|
Spinka
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 10:04 pm |
|
Dołączenie: Sob Gru 29, 2007 1:48 am Posty: 789 Miejscowość: Mysłowice/Pilica
|
Różnych różnistych- z jednym zastrzeżeniem- są to akryle ze sklepów dla plastyków. Firma nie jest istotna, nie istnieje ( z tego, co mi wiadomo), coś takiego jak farby do decoupage. Nawet, jeśli konkretne firmy opatrują je taką nazwą, to są to po prostu akryle, a takie nazywanie to chwyt komercyjny. Póki co nie stosowałam akryli budowlanych, bo nie działam na dużych powierzchniach, takich jak meble. Wtedy pewnie bym zastosowała 
_________________ Od tej ksywy nie ma ucieczki, więc piszę, jako Kejt The Chocolate  Zdjęciuję na flickr Pozdrawiam- craft'owy free-styler
|
|
| Góra |
|
 |
|
kasieńka
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 10:06 pm |
|
Dołączenie: Czw Lip 05, 2007 10:24 am Posty: 1284 Miejscowość: Poznań Medale: 1
|
|
Nie jestem jeszcze weteranką, ale nakupowałam troszkę farb i doszłam do wniosku, że nie lubię tych z pojemniczków - są strasznie lejące. Kupiłm keidyś farby akrylowe w tubce firmy Renesans (polska firma) i bardzo dobrze mi się nimi pracuje.
_________________ http://caffeehaus.blogspot.com http://blogpoznanianki.blogspot.com "Odrobina fantazji wystarcza, by życie jawiło się jako coś fantastycznego." Tomasz Mann
|
|
| Góra |
|
 |
|
Fairy
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 11:06 pm |
|
Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 2:01 pm Posty: 773 Miejscowość: Warszawa
|
bo ja narazie mam tylko taką z budowlanego, i właśnie ona jest troche za rzadka dla mnie i czasem robią się takie "bąbelki". A jak wysycha to można ją odklejać [tzn. zanim wyschnie dokładnie  bo nie mogłam się doczekać i zaczęłam ścierać...]...
_________________ Mój magiczny kącik

Czarownica- jak zwykle trudna do ogarnięcia i pojęcia...
Królewna- tylko oczy podkrążone i zgubiła gdzieś koronę...
So, maybe tomorrow, I'll find my way home.
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: Wysłany: Śro Maj 28, 2008 11:27 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 9:40 pm Posty: 2936 Miejscowość: Lublin Medale: 4
|
|
Ja używam Śnieżki, bardzo dobrze mi się z nimi pracuje, tylko zielona trafiła mi się fatalna, za rzadka i faktycznie odchodziła po wyschnięciu. No i mam malutkie akrylówki w tubkach jakiejś dziwnej firmy, zdaje się chińskiej plus farby metalizujące Creall.
_________________ Pozdrawiam. Teresa
|
|
| Góra |
|
 |
|
Spinka
|
Temat postu: Wysłany: Czw Maj 29, 2008 12:08 am |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
Spinka
|
Temat postu: Wysłany: Pią Maj 30, 2008 12:59 am |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
kalanchoe
|
Temat postu: Wysłany: Nie Cze 15, 2008 9:32 am |
|
Dołączenie: Nie Cze 15, 2008 8:53 am Posty: 5 Miejscowość: Wrocław
|
ja na razie jako scraperka używam różnych tuszy do cieniowania które łączę z akrylową farbą. Mam pytanie na czym dokłanie polega działanie spowalniacza (tak sie to chyba nazywa  )
_________________ pozdrawiam kalanchoe
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gagu
|
Temat postu: Wysłany: Nie Cze 15, 2008 9:54 am |
|
Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 7:50 pm Posty: 3754 Miejscowość: Warszawa Medale: 1
|
|
kalanchoe, farby akrylowe dość szybko wysychają. Spowalniacz wydłuża czas ich schnięcia, dzięki czemu można taka farbę dłużej "maltretować" aż do uzyskania pożądanego efektu. Jest czas aby wymieszała sie z uprzednio nałożoną itp.
|
 |
|
magdalkaaa
|
Temat postu: Wysłany: Czw Cze 19, 2008 9:21 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Nie Kwi 27, 2008 3:06 pm Posty: 170 Miejscowość: Strzelce Kraj./Pzń
|
Pytanie może głupkowate ale mam plan na kolczyki z deseczek, a nie wiem jak dziurke zrobić, co by kolczykon porządny wyszedł  czy potrzebuje wiertałki?  bo nie wiem czego szukać, naprawdę. I nie wiem czy pytam gdzie trzeba 
_________________ ;.., forbidden paradise.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gagu
|
Temat postu: Wysłany: Czw Cze 19, 2008 9:26 pm |
|
Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 7:50 pm Posty: 3754 Miejscowość: Warszawa Medale: 1
|
magdalkaaa, potrzebujesz wiertarki z cienkim wiertłem, albo przystojnego sąsiada z wiertarką z cieniutkim wiertłem, albo po prostu gotowej bazy do robienia kolczyków - one mają juz dziurki 
|
 |
|
magdalkaaa
|
Temat postu: Wysłany: Czw Cze 19, 2008 10:51 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Nie Kwi 27, 2008 3:06 pm Posty: 170 Miejscowość: Strzelce Kraj./Pzń
|
wypiłowałam sobie kawałek deseczki z castoramy tworząc włóczkowo- koralikową wariację  tylko teraz dziury brak  sąsiada też brak, ani z wiertarką ani bez wiertarki, żadnego ciekawego w okolicy  musze się zgłosić o pomoc u Wszystkowiedzącegotaty Andrzeja jak będę w domu. Tylko znając życie zaraz mi wszytsko zabierze i sam się będzie bawił, przeklejał i doklejał  i z zabawy nici
Dzięki 
_________________ ;.., forbidden paradise.
|
|
| Góra |
|
 |
|
marfka74
|
Temat postu: Wysłany: Pią Cze 20, 2008 10:27 am |
|
Dołączenie: Wto Lut 12, 2008 12:09 am Posty: 579 Miejscowość: Warszawa
|
|
magdalkaaa, polecam wiertarkę ręczną (sama mam taką staaarą) i cienkie wiertełka do metalu (1 - 1,5 mm). Taka wiertarka nie straszy, że palce powierci, bo się samemu korbką pomalutku kręci. A przy cienkich deseczkach, jak na kolczyki, to i tak bardzo szybko idzie.
PS. Ja mam tę wiertarkę "w spadku", więc nie wiem, gdzie teraz takie można znaleźć.
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy. Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności" Coco Chanel
http://craftbymarfka74.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|