Wymianki Tobatki :)

Kącik wymiany :)

Moderatorzy: sasilla, rozella, elenuke, zebrzyca, Doti80

Postprzez Tobatka » Pon Lut 22, 2010 6:05 pm

O rany, ale wpadka! :oops: :oops: :oops: :oops: Myślałam, że zdjęcie wyszło jaśniejsze i stąd biały brzuszek....

Przepraszam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ale Ramona jest śliczna :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 1:55 pm
Miejscowość: Tobatkowo :)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Poohata » Pon Lut 22, 2010 6:11 pm

jakie śliczne, puchate misie... słodziaki, aż się chce taką wymiętolić... :oops: zazdraszczam Tobatce...
Awatar użytkownika
Poohata
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 10:26 am

Re: Wymianki Tobatki :)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 9:31 am

To ja tak z pewną taką nieśmiałościa zapiszę się w kolejkę i jeśli będę umiała coś czego Ty nie umiesz, to sie chętnie wymienię,bo u Ciebie takie cudeńka
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lut 17, 2010 11:06 pm

Postprzez Tobatka » Czw Mar 11, 2010 10:35 am

Aneta - no to pisz, co chcesz i co dasz :) Bo się kolejka na prostą wyprowadziła :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 11:11 am

No ja mogę coś z kartek,bo z tym sobie ponoć nieźle radzę,nie mam zdjęć,może gdzieś jakieś pojedyncze,bo wtedy jeszcze nie fotografowałam swoich wyrobów,nie są robione żadną konkretną techniką,takie mieszańce,raczej proste,jeśli chodzi o zdobienia,ale zrobię każdą wg wskazówek,mogę coś z biżu-próbki w moim wątku,robię ze srebrnych bigli i z posrebrzanymi i metalowymi elementami i z kamieni naturalnych półszlachetnych,mogę coś z filcu,ale raczej na sucho to z prostych rzeczy - na razie wychodzą mi kulki i kostki lub ew. coś na mokro-ale Ty to wszystko umiesz i to lepiej ode mnie,no ale może coś Ci wpadnie w oko :) Mogę też coś szydełkowego,ale bardziej w stronę serwetkową-tu poproszę o pomoc Mamę lub ew. haft Richelieu-to sobie przypomnę i posiedzę nocami ;)

A chciałabym od Ciebie te przepiękne zakładeczki, ale koniecznie dwie,bo mam dwie córunie lub aniołka witrażowego lub coś innego ze szkiełek. :)
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Czw Mar 11, 2010 1:11 pm

A córkom miałaś sama robić :)

Dobrze, umówimy się na dwie zakładki - mają być takie same, czy różne? Wiem, jak dzieci potrafią się kłócić i czasem muszą dostawać identyczne prezenty :) Znasz córki, decyduj :) I kolorystykę zakładek też podpowiedz :)

A co ja bym chciała.. Hmmm.. Oglądam, patrzę i filcowane etui na okulary słoneczne? Sama się nie mogę za nie zabrać, może wykorzystam Twoje zdolne łapki? :) Co o tym myślisz?
Moim kolorem jest niebieski i jego odcienie, ale chętnie ostatnio go zdradzam na rzecz energetycznej kolorystyki (z wyjątkiem różowego i czerwonego - nie lubię) lub odcieni beży i brązów :) Zresztą sama coś wybierz :)
Okulary mam z ciut większych niż mniejszych :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 3:44 pm

Oczywiście,że sie zgadzam :) ,a córkom zakładki jeszcze zrobie,ale zanim sie wyszkolę to duuuuuuuuuużo czasu minie :> a chciałabym takie ładne jak Twoje. Na zakładce może być ten sam wzorek,ale jeśli to nie sprawi kłopotu to chciałabym aby miały wypisane imiona.Natalia lubi strasznie kolor zielony, a Nina różowy i granatowy.

Etui zrobię trochę większe niz na moje okularki,bo też najmniejszych nie mam.Powiedz mi tylko jeszcze proszę, jaki wzorek-abstrakcja bazgrołowa ;) ,czy jakieś kwiatki,kropki,paski itp. Już zaczynam myśleć :D Czy mogę je przyozdobić jakimiś kamieniami?
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Czw Mar 11, 2010 3:53 pm

A kochana, tak łatwo nie będzie i wymyśl mi coś - uwielbiam niespodzianki! :) Więc jak i co zrobisz to mnie ucieszy!
W takim razie się biorę do dzieła, ale dopiero po niedzieli, bo jutro skoro świt wyjeżdżam i wracam w niedzielę wieczorem...
Uwielbiam wymienianki-niespodzianki i już się cieszę :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 7:35 pm

Wcale nie ma być łatwo,chciałabym tylko trafić w Twój gust,żeby Ci się choć trochę podobało :)
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Czw Mar 11, 2010 8:15 pm

Jest taki wątek w dziale wymiankowym, gdzie przedstawiłam się odrobinę - może Ci pomoże? :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 10:00 pm

Tam jeszcze nie dotarłam,dzięki za podpowiedź,przeczytałam i powoli już coś mi w głowie świta :>
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Czw Mar 11, 2010 10:10 pm

A ja nie wytrzymałam i zakładki dla dziewczynek są niemal gotowe.. Pomysł szybko się nasunął, realizacja zabrała trochę czasu, bo nie poczekałam, aż dzieci pozasypiają... Jeszcze je dopieszczę i mogę wysyłać - w poniedziałek na pocztę polecę, bo i tak muszę, więc przy okazji poślę i Tobie - niech się panny już cieszą (bo mam nadzieję, że radość im sprawimy :) ). Tylko adres na PW mi podeślij :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Czw Mar 11, 2010 11:42 pm

Ale sie cieszę :) :) One też pewnie się strasznie uradują,ja też juz nie mogę wytrzymać i pewnie jutro zabiorę się za prezencik dla Ciebie :>
Adres już wysyłam,mam nadzieję,że będę umiała i czekam na Twój :)
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Nie Mar 14, 2010 2:54 pm

I spotkały się.. W sypiącym deszczośniegu... Gdzieś w zakątku, pod garażami... Samochód cicho chodził, zza zaparowanych szyb całej scenie przyglądały się dzieci (a nie, jedno spało), pies i mąż... I spojrzały na siebie, wymieniły fanty i rozeszły - każda w swoją stronę....

Ach moje nowe etui na okulary jest śliczne! Dziękuję, AnetoA! :) Miło było Cię zobaczyć :) A na kawę może następnym razem uda nam się wlecieć :)

Obiecane zdjęcia:

Zakładki dla córek Anety:
Image
I dla Anety:
Image

I moje śliczne etui :)
ImageImage
Image
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez AnetaA » Nie Mar 14, 2010 4:15 pm

Szkoda,że tak tylko w przelocie sie widziałyśmy,no ale chociaż tyle :) ,na pewno jeszcze nie jeden raz sie spotkamy :)

Dobrze,że etui podoba sie i pasuje na okularki :) troszke sie obawiałam bo to dopiero moje drugie etui,ale bardzo sie starałam :>
Kolorki,bo takie Tobatka lubi,a fiolecik,żeby troszkę zaburzyć tę turkusowo-czekoladową sielankę,kwiaty takie troche jak nie kwiaty,bo Tobatka to nowoczesna i przebojowa kobitka,więc precz z tradycja ;) i ludowymi kwiatkami,a koroneczka,bo Tobatka to też ciepła i romantyczna istota i bardzo kobieca kobietka :> Tak to sobie wymyśliłam i tak zrobiłam.

A zakładki są przepiękne,przecudne,dobrą godzine sie nimi zachwycaliśmy-wszyscy,nawet mój mąż,a dziewczynki najpierw zatkało totalnie,a później aż piszczały z radości,a ja nadal nie moge wyjść z podziwu,inaczej to jednak wygląda na zdjęciach,a zupełnie inaczej jak sie ogląda trzymając takie cuda w swoich własnych rekach. Wielkie dzięki Tobatko za te cudeńka,sa przepiękne :kiss:
Niezwykle miło mi było,jak znalazłam prezencik dla siebie :>

Twój prezencik tworzyłam jeszcze rano i nie zdążył wyschnąć,bo ta wymianka tak niespodziewanie szybko doszła do skutku :)
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Coś za coś

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość