Wymianki Tobatki :)

Kącik wymiany :)

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella, Doti80

Wymianki Tobatki :)

Postprzez Tobatka » Śro Lut 25, 2009 8:09 pm

Marzę o witrażowej biżuterii (komplecie z kolczyków i zawieszki), choćby malutkiej.. I aniołku choćby maluśkim, bo zbieram janiołki :)

Tylko nie wiem, czy umiem coś, co ofiarodawczynię urzeknie i czym będę mogła się odwdzięczyć - niech zobaczy w [url=tobatka.multiply.com/photos]moim albumiku[/url], co potrafię zrobić (choć nie ma tam cudów), może coś się spodoba i będę mogła wykonać...

Może frywolitkę jakąś? Biżuterię?
A może koralikową biżuterię?
A może jakąś serwetkę szydełkową, czy komplet podstawek pod kubeczki?
A może coś z decu?
Wyfilcować mogę korale?

Kto spełni moje marzenie o witrażykach?
Ostatnio edytowany przez Tobatka Pon Maj 04, 2009 6:58 pm, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 1:55 pm
Miejscowość: Tobatkowo :)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Marzę o witrażowej biżuterii

Postprzez lid » Śro Lut 25, 2009 8:32 pm

Jak można odmówić takiej prośbie :)
jeśli chcesz, mogę coś takiego wykombinować, tylko powiedz coś więcej na temat kształtu i kolorów - popatrz może na blog albo na prace tutaj, albo powiedz co byś chciała
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 7:57 am
Miejscowość: Szczecin
Medale: 1
 (1)

Postprzez Tobatka » Śro Lut 25, 2009 8:37 pm

Wiesz, ja do wszystkich mam wielkie oczy z napisem POŻĄDAM! :) Dlatego ciężko jest mi wybrać... Łatwiej z kolorem będzie - wszelkie odcienie niebieskiego lub czarne, bo jestem blondynką ze słabością do niebieskiego :) Choć ostatnio zdradzam na rzecz brązu, ale lekko :)
Aniołek w kolorze dowolnym jest piękny - nie śmiałam się do Ciebie od razu zwracać, ale zachwyciłam się Twoimi, co robiłaś dla Alveaenerle - takie urocze (jak zajrzałam do Twojego albumu i zobaczyłam te cudne wielkie, to siedziałam z rozdziawioną paszczęką przez dobrych kilka minut :) )...

A czym mogłabym się odwdzięczyć? Żebym już zaczęłam robić, bo tylko wieczorami znajduję chwilkę, a nie chciałabym, żebyś długo czekała :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Tobatka » Śro Lut 25, 2009 8:44 pm

A, zapomniałam o kształcie - w sumie nie jest istotny, bo - jak pisałam - każde niemal mi się podobają. Jestem niska, okrąglutka z okrągłą buzią, więc staram się dobierać kształty podłużne - i tylko tyle w sumie :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez lid » Śro Lut 25, 2009 8:53 pm

ok, będziemy sie trzymać niebieskiego - albo w kierunku błękitu albo morskiego takiego ciemnego jak to Image lub toImage - to byłaby biżuteria.
Mogę zrobić takiego bardziej złożonego anioła. Te duże mieszczą się w formacie A4.
A co ja bym chciała... muszę pomyśleć, nie filc, bo ten tydzień uziemniona siedzę w domu i bawię się filcem. Myślę, że będzie to albo coś frywolitkowego albo szydełkowego. Ale jeszcze pomyślę 8-)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Postprzez lid » Śro Lut 25, 2009 8:55 pm

fajnie prezentuje się to takie wężykowane podłużne, bo ono wyciąga dekolt. W każdym razie nie będzie to nic okrągłego. Ja też wolę długie i wąskie :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Postprzez Tobatka » Śro Lut 25, 2009 9:59 pm

Piękne kolory! Jakiekolwiek odcień niebieskiego będzie mi się podobał, bo w tej kwestii jestem zupełnie zniewolona przez ten kolor i to od lat :)
Wężowe podłużne, ach! Już to widzę :)

Aniołka naprawdę takiego skomplikowanego byś zrobiła, anioła cudnego? Nie śmiem prosić, najmniejszy, maluśki będzie cudną ozdobą mojego jeszcze niedużego zbioru.. Naprawdę :) W każdym razie zdaję się na Ciebie i czekam na Twój wybór sposobu mojego odwdzięczenia się :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez lid » Czw Lut 26, 2009 2:29 pm

Ok, po zastanowieniu, choć jeszcze nie ostatecznym, bo nie wiem dokładnie jakiego, ale zrobię takiego bardziej złożonego anioła. Muszę najpierw popatrzeć na projekty, których jeszcze nie robiłam, lubię robić nowe rzeczy :) chcesz wiedzieć jakiego anioła wybiorę, czy to ma być niespodzianka? no i ta biżuterię. Jak wyciągnę szkło to będę wiedziała co i jak :)
I wiem już co bym chciała w zamian - wielkanoc tuż tuż i zamarzyły mi się frywolitkowe jajka, taki mały kilku sztukowy komplecik :oops: Nie zdecydowałam się tylko jeszcze na kolor - albo biały albo ... no właśnie nie wiem.... może jasny żółty albo ecru - jeśli to jest taki ciepły odcień a nie taki zimny i jakby "brudny". Podpowiedz mi albo mnie zaskocz, w każdym razie wolałabym kolor jasny :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Postprzez Tobatka » Czw Lut 26, 2009 4:42 pm

Niech będzie niespodzianką, uwielbiam niespodzianki! :)

Zrobię Ci kilka frywolitkowych jajek, a jakże! Jasne, że będą jasne :) Ja bym widziała białe i żółte :) Jakoś mi świątecznie pasują :)
Powiedz tylko, czy wnętrze jaja ma być przejrzyste, czy kolorowe? Bo to będą takie koszulki na jajka...
Do tej pory zrobiłam jedno, bo leniwa jestem :) W środku wsadziłam drewniane jajo pomalowane na biało, bo nitka jest czarna. Ale bardziej bym widziała przezroczyste plastikowe, które można powiesić np. w oknie - co Ty na to? Robiłam takie na szydełku
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez lid » Czw Lut 26, 2009 8:26 pm

Ok, będzie niespodzianka :)
Oczywiście, ze myślałam o koszulkach na jajka, a one same mogą być przejrzyste. Będzie to fajnie wyglądało. Powieszę je na wierzbowych gałęziach, które w grudniu "robiły" za choinkę 8-) W każdym razie to powinno być leciutkie
No to też zabieram się do pracy :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Postprzez Tobatka » Czw Lut 26, 2009 11:39 pm

Jak leciutkie, to zdecydowanie plastik lub styropian, ale do koszulek jednak plastik :) Drewniane ciężkie jest...

Jutro polecę kupić jaja, jak dam radę, a najdalej w poniedziałek... Ale już mogę zacząć robić, ale frajda! :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re: Marzę o witrażowej biżuterii

Postprzez Tobatka » Śro Mar 04, 2009 8:42 pm

A ja już mam niespodzianki! :) Mnie się podobają, mam nadzieję, że Tobie również przypadną do gustu, Lid :)

Już mam Ci wysłać, czy poczekać? Bo w sumie nie do końca wiem, jak działają wymianki :oops:
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez lid » Sob Mar 07, 2009 10:08 pm

ja też już a raczej dopiero jestem gotowa, adres na pw :) będziesz miała wiosnę :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Postprzez Tobatka » Nie Mar 08, 2009 11:12 pm

Wiesz, jak się denerwuję, czy Ci się spodoba? Zwłaszcza, że to moja pierwsza wymianka..... :o :o :o
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez lid » Pon Mar 09, 2009 8:08 am

na pewno mi się spodoba, bo widziałam już Twoje frywolitkowe prace :)
to ja jestem ciekawa, czy to, co zrobiłam nie rozczaruje :oops:
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

(1)

Następna

Powróć do Coś za coś

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości