szajajaba napisał(a):I jeśli dostanę rzeczy do zrobienia, i zrobię je już w ciągu tygodnia i pokażę - to, jeśli tylko będę miała chęć, znów mogę się wpisać.
ja też jestem za tym, żeby warunkiem ponownego dopisania się było ukończenie poprzedniego zadania. fakt, że otrzymująca materiały nie jest odpowiedzialna za ich otrzymanie, ale pamiętajmy, że ją też obowiązuje termin - ma miesiąc na skończenie pracy. a nie wszystkie zadania da się wykonać w jeden wieczór, branie na siebie dużej ilości wyzwań to ryzyko, że się ich nie ukończy na czas. a warunek prezentacji pracy przed ponownym wpisaniem się na listę motywuje do szybszego skończenia działań twórczych - imho.
co do opóźniających się wysyłek - jedną z zasad było też to, że wysyłamy w przeciągu tygodnia (też wynikło w trakcie dyskusji, było i tak przedłużone z początkowych trzech dni). i jasne, że są wypadki losowe, gdzie wysyłka się opóźnia, z różnych powodów, ale nie róbmy z tego reguły. jeśli ktoś wie, że nie będzie miał możliwości wysłania materiałów do następnej osoby, niech wstrzyma się z dołączeniem do listy. to też jedna z tych zasad, które w "regularnych" wymiankach obowiązują.