|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
sasilla
|
Temat postu: Szczypta smaku :D Wysłany: Czw Mar 04, 2010 3:27 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 11:33 am Posty: 1237 Miejscowość: Otwock Medale: 1
|
Kolejną wymianka, tym razem o smakowitych konotacjach: "kuchenno-kulinarna"czyli wszystkie akcesoria kuchenno-jedzeniowe, pojemniczki, podkładki, fartuszki, obrączki itp. Także różnorakie inspiracje produktami kulinarnymi są akceptowalne. Proszę jednak o wstrzymanie się z wysyłaniem rzeczywistych produktów spożywczych, zwłaszcza łatwopsujących!
Technika wykonania dowolna, koszt materiałów 10-20 zł. Przesyłki wysyłamy priorytetem poleconym ( należy zachować dowód nadania). Przed zapisaniem się, bardzo proszę o dokładne zapoznanie się z regulaminem - zapis jest równoznaczny z jego bezwarunkową akceptacją. Zapisy do 10 marca do północy, 11 pojawi się ostateczna lista. Prezenty wysyłamy do 10 kwietnia, żebyśmy nie wpasowały się w gorączkę przedświąteczną, dopisując "Craftladies" na kopercie. Czasu jest dużo, więc będzie można wykazać się na spokojnie. Pamiętajcie o zdjęciach - nowy adres do wysyłki swap-craftladies[małpa]o2.pl!! Wszystkie osoby które nie brały udziału w wymiankach lub zmieniło się coś w ich danych adresowych są proszone o przesłanie adresu na swap-craftladies[małpa]o2.pl W celu zgłoszenia proszę o wpis z preferencjami kuchennymi w tym wątku - na przykład z podaniem kolorystyki własnej kuchni, ewentualnymi zapotrzebowaniami. Muszą być one uniwersalne, żeby nie wykluczyć kogoś kto akurat nie zajmuje się dana techniką (tzn. nie piszcie: "chce skrzynkę, ale koniecznie decoupage, w czerwone maki czy fioletowe łapki, koniecznie filcowe). Niech wasz wpis będzie tylko inspiracją, a wykonanie zostawcie osobie która was wylosuje.  Zapraszam do zabawy!
| Góra |
|
 |
|
lil
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Czw Mar 04, 2010 4:01 pm |
|
Dołączenie: Pon Lut 23, 2009 4:32 pm Posty: 426 Miejscowość: Gdańsk
|
|
no ja sie oczywiscie od razu zglaszam juz nie moglam sie doczekac wymianki;]
nie mam zadnych preferencji kolorystcznych ani w ogole zadnych innych;]
_________________ !!Nowe Candy na moim blogu serdecznie Zapraszam !!
http://www.flickr.com/photos/che-lil/
|
|
| Góra |
|
 |
|
klaudynka
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Czw Mar 04, 2010 6:01 pm |
|
Dołączenie: Czw Gru 04, 2008 6:40 pm Posty: 1029 Miejscowość: Ostróda / Olsztyn
|
zgłaszam się i ja. kuchni własnej nie posiadam (dzielę ją z 7 osobami...  ). w zasadzie przyda mi się wszystko. coś co pozwoli uporządkować przyprawy i inne produkty sypkie, coś co doprowadzi do ładu testowane przepisy (bo tymczasem to zbiór karteczek...  ) tylko jedna rzecz jest mi nieprzydatna. podkładki pod talerze czy kubki. mamy kilka i zwyczajnie zapominamy używać... a kolorystycznie to u mnie teraz na topie biały, czerwony i różowy (ale każdy z osobna  ).
_________________ http://kargolcia.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Doti80
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Czw Mar 04, 2010 9:11 pm |
|
Dołączenie: Wto Mar 11, 2008 1:19 pm Posty: 964 Miejscowość: Bytom
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tobatka
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Czw Mar 04, 2010 10:04 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 12:55 pm Posty: 2520 Miejscowość: Tobatkowo :)
|
I ja, i ja  Mam preferencje... Z kolorystyki to biel (takie mam dodatki kuchenne). A kuchnia jest w ciemniejszym odcieniu brązu i odrobinie stali, do tego beż na blatach, podłogach i płytkach ściennych  A bardzo brakuje mi do szczęścia fartuszka kuchennego (tylko ja duża gabarytowo jestem  )... Poza tym w sumie wiele rzeczy mnie ucieszy, kuchnia duża, przydasie lubię i jestem gadżeciara i przygarniam z wielką radością wszystko, co ułatwia lub uprzyjemnia pracę w kuchni Dopisuję po poście Sasilli, że serwetki wszelakie też lubię podziwiać, a nie używam.. Nawet podkładek pod kubeczki i talerze (choć posiadam takowe) nie używam, zagracają więc w sumie szufladę 
_________________ Mój albumik z pracami wszelakimi - frywolitka, szydełko, decoupage, filcowanie, biżuteria, pergamano, witraż.... a to nie koniec  Posadziłam drzewo - pomóż mu urosnąć, kliknij w link:)
Ostatnio edytowany przez Tobatka, Czw Mar 11, 2010 7:40 am, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
lid
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Pią Mar 05, 2010 7:24 am |
|
Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 6:57 am Posty: 899 Miejscowość: Szczecin Medale: 1
|
ja też, ja też  ) no i mam preferencje - w kuchni od jakiegoś czasu zbieram wszystko ze słonecznikami, mam już pudełeczka, zegar, pojemnik-chustecznik i jeszcze innych parę rzeczy  Jeśli nie słonecznik to coś w kolorystyce brązowo-kremowo-żółtej. Z przyjemnością przygarnę też rękawice taką kuchenną, łapkę czy fartuszek, czy cokolwiek innego. Jestem w trakcie robienia podkładów pod talerze więc to może niekoniecznie 
_________________ http://zaczarowany-swiat.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
nitka
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Pią Mar 05, 2010 8:28 am |
|
 |
| Prawdziwa Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Pią Cze 27, 2008 9:10 am Posty: 500 Miejscowość: Wrocław Medale: 1
|
|
No ja tysz oczywista !
Jestem (od 3 lat) na etapie remontu kuchni, będzie raczej jasna, jakiś jasny brąz, z bielą jakąś stalową szarością, czernią? Coś kole kolorów naturalnych, pewnie pojawi się zieleń oliwki. Przyda mi się chyba dosłownie wszystko, bo przed remontem nic do kuchni nie kupowałam, lubię bajery, nawet nie wiem jakie (jakieś fajne drobiazgi, duperele, ozdobniki).
|
|
| Góra |
|
 |
|
alveaenerle
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Pią Mar 05, 2010 10:17 am |
|
Dołączenie: Czw Lip 17, 2008 1:37 pm Posty: 988 Miejscowość: Kalisz Medale: 1
|
I ja też  Moje kuchenne kolory to zielony, żółty i bordowy, w dodatkach jeszcze pomarańczowy, fioletowy i czerwony. Nie dla niebieskiego i białego. Sporo szczegółów dotyczących wzorków i kolorków znajduje się w wątku z preferencjami. Uwielbiam i namiętnie wykorzystuję te gadżety, które pomagają przechowywać - pudełka, słoiczki, woreczki, puszki, koszyczki, skrzyneczki... Nie proszę o "szmatki" - ściereczki, łapki, podkładki... Przy urządzaniu mama zdążyła mnie już wyposażyć w zapas na kilka(naście) lat...
_________________ http://alveaenerle.blox.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
friendzel
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Pią Mar 05, 2010 11:44 am |
|
Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 6:59 am Posty: 361
|
no to i ja  jestem biało czarna a w kuchni bialo brązowa. Generalnie jestem minimalistką więc nie mam żadnych rzeczy w nadmiarze - więc przygarnę wszystko - co uda się którejś wydziergać
_________________ moja rękodzielnia www.annakowal.blogspot.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
masrych
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Nie Mar 07, 2010 5:21 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Wto Cze 03, 2008 3:44 pm Posty: 84 Miejscowość: P-ń
|
|
No to ja się piszę! Generalnie przyda się wszystko, może poza podkładkami pod kubeczek i pierścieniami do serwetek, bo to robię sama;-) A z wzorów kuchennych uwielbiam BLUSZCZ (!!!) mam już zegar i półkę, podkładki i chustecznik, wszystko inne - mile widziane! Dane bez zmian! Już nie mogę się doczekać!!!
_________________ Witaj [you] ! Zapraszam na mojego bloga! http://www.myszatworzy.blogspot.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
Doti80
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Pon Mar 08, 2010 9:29 pm |
|
Dołączenie: Wto Mar 11, 2008 1:19 pm Posty: 964 Miejscowość: Bytom
|
Sasilko, dziewczyny - ja niestety jestem zmuszona wycofać się z zabawy. Przemyślałam sobie to realnie i po prostu nie dam rady  Mam nadzieję, że do następnej wymianki uporam się ze wszystkim  A tymczasem będę sobie temat podglądać i (w swoim czasie) podziwiać  Miłej zabawy!
_________________ Doti bloguje 
|
|
| Góra |
|
 |
|
moniqurd
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:32 pm |
|
 |
| Prawdziwa Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 7:38 pm Posty: 401 Miejscowość: Chełm
|
i ja się piszę na wymiankę - mam nadzieje ,że trafie w gust wylosowanej osoby.... z preferencji coś pod kolor zielony , ale taki podchodzący pod pistacjowy czy seledynowy ( jak lekarskie uniformy  ), i to tyle...
Ostatnio edytowany przez moniqurd, Śro Mar 10, 2010 8:56 am, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
Revi
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:42 am |
|
Dołączenie: Czw Kwi 17, 2008 12:18 pm Posty: 975 Miejscowość: Trzemeszno/Poznań Medale: 1
|
|
To ja też się zgłoszę.
Jako studentka nie posiadam jeszcze własnej kuchni ale to chyba nawet dobrze, bo powoli sobie do niej wszystko kompletuję. Właściwie to potrzebne mi prawie wszystko, ale głównie wszelkiego rodzaju pojemniczki i łapki kuchenne. Kolorystyka w wątku preferencyjnym, powiem tylko, że jak kuchnia to niekoniecznie motywy kwiatowe, raczej owocowe.
_________________ "Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"
Odwiedź mnie na: http://szufladaroznosci.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
kasia-tasia
|
Temat postu: Re: Szczypta smaku :D Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:44 am |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 3:19 pm Posty: 202 Miejscowość: Kraków Medale: 1
|
zgłaszam się i ja co do preferencji to ciagle zabieram się do zrobienia podkładek pod kubki  ale tak poza tym to przyjmę wszystko co kuchenne  kolor dominujacy w mojej kuchni to zielony z odrobinką białego i żółtego
_________________ "cienki bolek" ze mnie, ale mimo to zapraszam do mojego kąta http://kasia-tasia.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|