Jeśli Moderatorki uznają, że tematu nie powinno tu być - proszę usunąć

Taki pomysł na zabawę, zaczerpnięty z papierowego forum. Myślę, że ciekawie byłoby pobawić się tu.
Zasady:
1. Ktoś otwiera listę (powiedzmy ja).
2. Wpisuje się kolejna chętna osoba, i ja wysyłam tej osobie pakunek - niespodziankę z poleceniem "z tego, co jest w środku, zrób (np.) bolerko - i tu można dać konkretny schemat lub pozostawić wybór wykonawczyni (czy tam notatnik, zakładkę, naszyjnik, torebkę - raczej
pilnujemy, by wyzwanie było w obrębie działania danej osoby - nie wysyłamy komuś nierobiącemu na szydełku włóczki i polecenia zrobienia serwetki).
3. Osoba taka ma powiedzmy
miesiąc na zrobienie tej rzeczy.
4. Nie można użyć do wykonania polecenia niczego więcej, co jest w pakunku (oczywiście własne nożyczki, klej, igły, szydełka czy co tam

)
5.
Natychmiast po wykonaniu osoba wykonująca polecenie musi zamieścić fotki (dobrze, by był osobny wątek do tego - na same fotki wyzwaniowe).
6.
Rzecz wykonana zostaje u wykonawczyni.
7. Do momentu ukończenia wyzwania nie można pokazać żadnych fotek.
8.
Należy zrobić przynajmniej 3 zdjęcia: a) tego, co otrzymaliśmy, b) tego, co zrobiliśmy, c) tego, co nam zostało
9. Istotne - ma zostać JAK NAJMNIEJ materiałów - liczy się maxymalne wykorzystanie otrzymanych rzeczy

10. Jeśli zaczynam listę, i dajmy na to pode mną wpisze się Izuss - ja wysyłam do niej pakunek z materiałami. Kolejną osobą pod Izuss się wpisującą może być przypuśćmy Gagu, wówczas Izuss wysyła jakiś pakunek do Gagu z poleceniem zrobienia. Gagu robi, a kolejna osoba pod nią się wpisująca otrzymuje pakunek i polecenie od Gagu i tak dalej

11.
Adres wysyłamy po prostu osobie NAD nami - osoba taka ma 3 dni na wysłanie przesyłki, a osoba robiąca - w ciągu miesiąca musi pokazać pracę.
12. W zabawie mogą brać udział osoby mające przynajmniej miesięczny, regularny staż na forum, mające minimum 100 postów na swoim koncie i pokazujące swoje prace.
Pobawimy się?
Zaczynam

1.
Szajajaba - kto chętny na pakunek ode mnie? Kto podejmie wyzwanie?